kuvanje sa stilom

Paprikaš po starinskom receptu: Samo za gurmane!

0

Fantastičan ukus mesa i povrća kuvanog u istom loncu

paprikaš
paprikašfoto: Profimedia

 

Ne znamo da li je neki Romeo uspeo do sada da proba ovaj specijalitet, ali Julijin pileći paprikaš slobodno može da bude preporuka svim gurmanima, ma kako se oni zvali, preporučuje Stil.

 

Sastojci:

 

1 pile, 100 ml kiselog mleka, 100 g lenti dimljene slanine, 1 kašika brašna, 1 kašika mlevene crvene paprike, 2 sveže zelene paprike, 2 paradajza, 150 g svežih šampinjona, 1 glavica crnog luka, 2 kašike mešavine začina, 2 čena belog luka, ulje, so, mleveni crni biber.

 

Priprema:

 

Glavicu crnog luka i čenove belog sitno iseckati i staviti u šerpu na sa zagrejanim uljem. Lente slanine iseckati i dodati u šerpu. Pile iseći na komade, posoliti, pobiberiti, poprskati mešavinom začina i dodati u šerpu.

 

Dodati i šampinjone isečene na listove i mlevenu crvenu papriku. Paprikama odstraniti peteljke i semenke, iseći na parčiće i dodati u šerpu. Paradajz oljuštiti, iseći na kocke pa i njega dodati u šerpu. Poklopiti i ostaviti paprikaš da se kuva.

 

U sud sa kiselim mlekom dodati brašno, 100 ml vode, mešavinu začina i mešati žicom za mućenje. Nakon 20 minuta kuvanja, u paprikaš dodati umućeno brašno i kiselo mleko. Nakon 5 minuta skloniti sa šporeta i jelo je spremno za posluženje.

 

Možete da poslužite uz kuvani pirinač, a ukrasite peršunom i limunom.

 

Prijatno!

 

 

makonda-tracker