za celu porodicu

EGZOTIČNA ZIMNICA: Napravite slatko od limuna

0

Obradujet nepca čarobnim ukusom

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Sastojci:

 

1.100 g limuna, 1,5 kg šećera, 2 kašičice (10 g) vinske kiseline, 2 l vode.

 

Priprema:

 

Koru od limuna izrendati. Voće probosti na nekoliko mesta debelom iglom. Staviti da se kuva u 3 vode, a samo kuvanje treba da traje 4 minuta (svako kuvanje je u novoj hladnoj vodi).

 

Napraviti umereno gusti šećerni sirup od vode i šećera. Naseći ohlađeno voće na parčiće i staviti u sirup zajedno sa narendanom korom. Slatko staviti da se kuva dok limun ne omekša, a sirup zgusne. Na kraju dodati vinsku kiselinu u vruću vodu i kuvati još 2-3 minuta.

 

Tako pripremljeno slatko prebaciti u drugu čistu posudu i ostaviti da odstoji 5-6 sati. Sipati u sterilisane tegle i čuvati na tamnom mestu.

 

 

makonda-tracker