Slatke pite, sokovi i džemovi su prevaziđeni, te vam donosimo recept za delikatni bavarski mus od jabuke
Ukusni hladni desert možete pripremiti za desetak minuta, a kuvanje traje oko 40 minuta. Međutim, pre nego što se počastite, dodatno ćete morati da ohladite mus oko dva sata.
Na početku pripreme, prvo morate da napravite kompot.
Sastojci za kompot:
Dve jabuke
200 grama običnog šećera
sok od jednog limuna
Dve čajne kašike cimeta
Priprema:
Jabuke ogulite, izrendajte te potom u šerpi zagrevavajte sa šećerom i limunovim sokom na umerenoj toploti.
Mešajte dok ne dobijete pastu.
Na kraju dodajte i cimet te ostavite da se ohladi.
Sastojci za mus:
Tri želatina
tri žumanca iz većih jaja
2,3 decilitra mleka
60 grama šećera u prahu
230 grama slatke pavlake
Priprema za mus:
Ostavite želatin da nadođe u pola šolje hlade vode.
Napravite krem mešanjem žumanaca, mleka i šećera na srednjoj temperaturi. Mešajte krem dok se ne skuva.
Potom je ohladite, dodajte želatin i ponovo izmešajte.
Takvu smesu stavite u veću činiju sa hladnom vodom.
Povremeno je mešajte dok se želatin u potpunosti ne stegne.
Kada se želatin stegne, ponovo izmešajte krem.
Tako pripremljen bavarski mus ubacite u kompot i promešajte. Vaš desert je spreman za serviranje.