neobično

Oduvek vas je zanimalo kako se pravi pohovani sladoled? Evo recepta!

0

Uživaćete u ukusu ovog posebnog specijaliteta!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Stil prenosi kako da spremite ovu poslasticu!

 

Sastojci: 500 g sladoleda, 2 jaja, šolja kornfleksa, prezle ili namrvljen keks,
pola kašičice pšeničnog skroba, 2-3 kašike šećera, 2 kašike kokosovog brašna, 1 kašika svežeg mleka, ulje za prženje.

 

Priprema: Napravite kugle od sladoleda i stavite ih na sat u zamrzivač. Sameljite u blenderu kornfleks, kokosovo brašno i šećer. Umutite jedno jaje sa svežim mlekom i rastvorite u njemu skrob.

 

Uvaljajte kugle sladoleda prvo u smesu od jaja, posle u suvu smesu i vratite na još sat vremena u zamrzivač.

 

Umutite i drugo jaje, uvaljajte sladoled ponovo u njega u stavite u jako zagrejanu masnoću na nekoliko sekundi. Servirajte odmah pržen sladoled garnirajući sa voćem ili topingom. Uživajte!

 

 

makonda-tracker