Obožavaćete njegov ukus i stalno ćete ga praviti!
Ukoliko su vam dosadili svakidašnji prilozi, probajte nešto novo, piše Stil.
Sastojci: 5-6 krompira, 200 g šunke ili slanine, 30 ml ulja, 100 ml vode, kašičica majčine dušice, karbonara sos (gotov ili domaći), 30 ml svežeg mleka, 70 g rendanog kačkavalja.
Priprema: Krompir oljuštiti i iseći na krugove. Ređati u posudu za pečenje zajedno sa sitno iseckanom šunkom. Preliti uljem i sa malo vode, pokriti folijom i peći na 200 stepeni oko 40 minuta.
Za to vreme umutite prah za sos sa mlekom ili napraviti domaći od pavlake, jaja i parmezana. Kad skinete foliju s posude, prelijte krompir sosom i vratite u rernu na 5 minuta.
Nakon toga izvadite i pospite narendanim kačkavaljem, pa opet vratite u rernu dok se kačkavalj ne zapeče.
Prijatno!