obavezno probajte

Ukusni KREMASTI prilog: Krompir KARBONARA biće neizostavni deo vaše trpeze!

0

Obožavaćete njegov ukus i stalno ćete ga praviti!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ukoliko su vam dosadili svakidašnji prilozi, probajte nešto novo, piše Stil.

 

Sastojci: 5-6 krompira, 200 g šunke ili slanine, 30 ml ulja, 100 ml vode, kašičica majčine dušice, karbonara sos (gotov ili domaći), 30 ml svežeg mleka, 70 g rendanog kačkavalja.

 

Priprema: Krompir oljuštiti i iseći na krugove. Ređati u posudu za pečenje zajedno sa sitno iseckanom šunkom. Preliti uljem i sa malo vode, pokriti folijom i peći na 200 stepeni oko 40 minuta.

 

Za to vreme umutite prah za sos sa mlekom ili napraviti domaći od pavlake, jaja i parmezana. Kad skinete foliju s posude, prelijte krompir sosom i vratite u rernu na 5 minuta.

 

Nakon toga izvadite i pospite narendanim kačkavaljem, pa opet vratite u rernu dok se kačkavalj ne zapeče.

 

Prijatno!

 

 

makonda-tracker