Garantujemo da ništa bolje do sad niste probali!
Uživaćete u baš svakom zalogaju ukusnih ćevapa i kremastog punjenja, prenosi Stil.
Sastojci: 20-25 ćevapa, 500-600 g krompira, 30 g putera, 300 g rikota sira, 2 kašike kisele pavlake, 3 jaja, 2 pečene crvene paprike, 150 g pečuraka, 150 g kačkavalja, malo peršuna i mirođije, so i biber po ukusu.
Priprema: Pripremite kalup prečnika 24 cm. Poluodmrznute ćevape isecite (na polovinu) i poređajte jedan deo uspravno u kalup za tortu ili dublju šerpu. Krompir skuvajte i ispasirajte, dodajte maslac, so i biber po ukusu i iseckan peršun, piše Bonapeti.rs.
Umutite jaja sa 2 kašike kisele pavlake i dodajte im rikotu. Posolite i dodajte iseckanu mirođiju. Dobro promešajte. Na dno kalupa poređajte parčiće ćevapa (oko 1 cm, sa isečenim delom gore). Sipajte pola smese od krompira. Odozgo poređajte tračice pečenih paprika. Pokrijte rikotom i odozgo poređajte preostale parčiće ćevapa.
Sipajte drugu polovinu krompira i lepo poravnajte kašikom. Na malo putera izdinstajte pečurke isečene na listiće i poređajte ih na sloj od krompira.
Zapecite u rerni na 200 stepeni oko 1 sat (važno je da ćevapi budu dobro ispečeni). Na kraju pospite izrendanim kačkavaljem i vratite u rernu nekoliko minuta, koliko da se rastopi.
Uživajte!