Veoma popularan desert, kremasta i neodoljiva poslastica tiramisu.
Veoma lako se priprema, a sam dodatak maskarpone sira uz slatku pavlaku daje poseban kremast ukus ove poslastice. Lagana i ne previše sladak krem u kombinaciji s piškotama umočenim u instant kafu dobitna su kombinacija koja će zadiviti vaše ukućane i goste
Potrebno je:
150 g piškota
3 žumanceta
100 g prah šećera
300 g maskarpone sira
200 ml slatke pavlake
250 ml instant kafe
rum
kakao
Priprema:
Skuvati instant kafu, dodati rum i staviti da se hladi. U žumanca staviti šećer, mikserom izmutiti i mešati na pari da se zgusne i termički obradi. Slatku pavlaku umutiti. U činiju staviti umućena žumanca, dodati sir i slatku pavlaku, pa sve lepo izjednačiti.
Manji pleh obložiti providnom folijom, pa po dnu poređati piškote koje ste provukli kroz instant kafu. Preko piškota staviti pola krema, pa poređati piškote. Prekriti folijom, pa ostaviti 20 minuta u zamrzivač da se malo stegne.
Okrenuti na poslužavnik, skinuti foliju i premazati ostatkom krema. Posuti kakao prahom ili čokoladnim prahom. Mora ostati u frižideru nekoliko sati da lepo se ohladi. Ukus je neopisivo dobar, praznik za naše nepce... uživajte!