Ovaj italijanski slatkiš ima sve vaše omiljene sastojke - bikvit, čokoladu i kakao.
Želite jednostavnu ali ukusnu tortu? Ovo je recept za vas.
Sastojci:
Biskvit:
50 g margarina ili maslaca
100 g šećera
1 vanilin šećer
2 jaja
100 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
2 kašike kakaoa
4 kašika mleka
Krem:
1 kg rikota sira
4 jaja
¾ šolje šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
Preliv:
1 puding od čokolade
350 ml mleka
4 kašike šećera
250 ml slatke pavlake
Priprema: Umutite dobro jaja sa šećerom, pa dodajte otopljeni margarin ili maslac i mleko.Pomešajte brašno, prašak za pecivo i kakao, pa sjedinite dobro sa smesom od jaja. Podmažite pleh, pa sipajte testo.
Pomešajte brašno, prašak za pecivo i kakao, pa sjedinite dobro sa smesom od jaja. Podmažite pleh veličine oko 25 x 33 cm, pa sipajte testo u pleh. Rernu zagrejte na 180 stepeni C. Umutiti 4 jaja sa rikota sirom, pa dodati šećer i vaniliju. Smesu prelijte preko biskvitnog testa. Stavite da se peče oko 1h.
Skuvajte puding od čokolade sa 350 ml mleka i šećerom. Ostavite da se ohladi. Umutite slatku pavlaku, pa pomešajte sa ohlađenim pudingom.
Kada se kolač potpuno ohladi, preliti ga ohlađenim kremom od pudinga.
Ostavite kolač da se hladi i stegne u frižideru,najmanje 6 sati, pre služenja.
Prijatno!