MALE TAJNE

Nakon ovog recepta vaše palačinke biće pravo REMEK DELO: Najbolji kuvari otkrivaju TAJNU SAVRŠENOG TESTA!

0

U slučaju da ste ljubitelj palačinki, onda morate da znate ovaj sjajan trik, kojim se služe poslastičari, a koji testo čini mekanim, slasnim i vazdušastim.

PALAČINKE
PALAČINKEfoto: Profimedia

Portal „Genius Recipes“ piše da je ključno da koristite sveža jaja, a osim toga trebalo bi da testo pripremate na nešto drugačiji način.

 

U receptu kojim se hvale najbolji poslastičari, jaja se prvo razbijaju i odvaja se žumance od belanceta. Žumance se meša sa mlekom, a belance sledi na samom kraju, kako bi palačinke dobile vazdušastu formu i mekoću.

 

PRAZNE PALAČINKE
PRAZNE PALAČINKEfoto: stil

Dodavanje belanceta na kraju pripreme testa je trik koji se koristi u pripremi suflea – kako bi sufle ostao penast i legan. Osim mekoće i vazdušastosti, pripremom palačinki na ovaj način testo će postati tanje i biće mekano.

 

Ovaj trik možete da primenite u svakom receptu za palačinke u kome se koriste jaja.

 

Samo odvojite žumance od belanceta, u posudi sipajte suve sastojke, a u drugoj žumance dodajte u tečne sastojke. Sada pomešajte suve i tečne sastojke zajedno, i na kraju dodajte belance u celokupnu smesu.

 

Ostavite da odstoji oko 5 minuta i vaše palačinke su spremne za pečenje.

 

 

 

makonda-tracker