Jednostavan za pripremu, a neverovatno ukusan.
Jagodama retko ko može da odoli, a kada od njih napravite poslasticu, dobijate neverovatan ukus koji se dugo pamti.
Mekan, lagan i ukusan rolat koji će se topiti u vašim ustima, možete izuzetno lako napraviti.
Potrebno vam je:
Za koru
- 125 gr šećera
- 5 jaja
- 100 gr brašna
- 50 gr gustina
- prstohvat soli
- šećer za posipanje
Kremasta nepečena torta sa jagodama: Osvežavajuća, laka za pripremu a topi se u ustima! (RECEPT)
Za fil
- 600 gr jagoda
- 500 ml slatke pavlake
- kašika šećera u prahu
- 2 kesice šlag krema
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Žumanca umutite sa 100 g šećera, belanca sa prstohvatom soli i 25 g šećera u čvrst sneg, a zatim umešajte belanca u žumanca. Postepeno dodajte brašno i gustin, sve vreme mešajući varjačom. Testo sipajte u pleh obložen masnim papirom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 10 minuta.
Pečenu koru pažljivo izvadite iz pleha, položite je na kuhinjsku krpu posutu šećerom, urolajte i ohladite. Jagode operite, isecite na manje komade, a nekoliko celih ostavite za ukrašavanje. Mikserom umutite šlag od slatke pavlake, sipajte kašiku šećera u prahu i šlag.
Pažljivo odmotajte ohlađenu koru, namažite 3/4 šlaga, rasporedite isečene jagode i ponovo urolajte. Pre serviranja rolat ukrasite ostatkom šlaga i celim jagodama, pospite šećerom u prahu i ohladite u frižideru oko 60 minuta.