gotova za samo 10 minuta

Kremasta i osvežavajuća: Voćna torta sa piškotama priprema se za tren oka, a ukus će vas oboriti s nogu

2

Pravi se za tren oka, a malo je reći da je ukus fantastičan.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

5 kiselih pavlaka

2 velike kutije piškota

10 kašika šećera

2 kašike meda

1 kesica vanilin-šećera

malo ruma

500 g voća po želji (jagoda, malina, kivija, višanja)

šlag

 

Priprema:

 

1. Poređajte piškote u dublji posudu (plastičnu kutiju) pa na njih poređajte voće.

 

2. Umutite kašikom pavlaku, med, vanilin-šećer i šećer, pa ovim kremom prelijte voće. U pavlaku, ako želite da krem bude čvršći, dodajte istopljeni žele.

 

3. Ohladite 2-3 sata kolač u frižideru, pa ga prekrijte umućenim šlagom, pa ukrasite voćem, listićima badema ili rendanom čokoladom.

 

 

makonda-tracker