Probajte ovaj odličan recept za lagan i osvežavajuć dezert od pomorandže...
Sastojci:
180 g maslaca
100 g šećera
150 g brašna
1/2 kesice praška za pecivo
200 g mlevenih oraha
2 rendane smrznute sitnije pomorandže
6 belanaca
Prvi sloj:
6 žumanaca
200 g prah-šećera
Drugi sloj:
150 g mlevenog keksa
7 kašika soka od pomorandže
100 g prah-šećera
150 g maslaca
50 g bele čokolade
mleveni orasi (za posipanje)
Priprema:
Umutite maslac sa šećerom, dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo, mlevene orahe i rendane smrznute pomorandže, piše Lepa & Srećna.
Odvojeno umutite belanca i dodajte u prethodno umućenu masu. Sve dobro izmešajte, sipajte u podmazan i pobrašnjen pleh, pa pecite na 180 stepeni. U međuvremenu umutite žumanca sa prah-šećerom. Pečenu koru premažite umućenim žumancima, pa vratite u rernu i osušite premazani sloj na 150 stepeni. Za drugi sloj pomešajte keks sa sokom od pomorandže da dobijete ujednačenu masu. Ako je potrebno, dodajte još soka. Umutite maslac sa prah-šećerom, pa dodajte natopljeni keks i istopljenu belu čokoladu. Ovim filom premažite ohlađenu koru preko sloja od žumanaca i odozgo pospite mlevenim orasima.