Preukusna pita sa nadevom koji vi želite. Što duže stoji to je mekša!
Sastojci:
1kg brašna + za dodavanje, 600ml vode, 1 ravna kašika soli, 2 jaja, ulje za premazivanje (može i mast, margarin, maslac)
fil: 10 briketa zaleđenog spanaća, 300-400g sira, 1 jaje
Rastvorite so u vodi i sipajte u posudu u koju ste prethodno stavili brašno i jaja i zamesite testo. Testo treba da bude mekano i rastegljivo, ali da se ne lepi za ruke. (pogledajte u videu)
Testo izvadite na radnu površinu posutu brašnom i podelite ga na 20 loptica. Svaku lopticu razvucite oklagijom na veličinu tacne. Svaku premažite sa uljem, otopljenim margarinom ili puterom i ređajte ih jednu preko druge.
Testo koje ste dobili razvucite oklagijom na površini posutoj brašnom.
Razvaljano testo isecite na kvadrate veličine 4-5 cm.
Napravite fil od jednog jajeta, sira i spanaća, zagrejte rernu na 200 stepeni.
U sredinu svakog kvadrata stavite fil i oblikujte lopticu od testa.
Loptice ređajte u pleh premazan margarinom, premažite ih uljem i stavite u rernu da se peče 30-40 minuta.
Pitu možete pripremati i sa nekim drugim nadevom po želji (meso, sir...)