Ako biste jeli nešto slatko, a ne želite da provedete mnogo vremena u kuhinji, ovaj je dezert odlično rešenje...
Sastojci: ½ litre mleka, 1 instant vrećica pudinga od vanile, 3 kašičice šećera, keks sa punjenjem od želea i prelivom od čokolade, tvrdi keks sa puterom
Sastojci za glazuru: 100 g čokolade, 50 g putera, 3 kašičice vode, 3 kašičice šećera
Uputstvo: U plitku posudu posložite tvrd keks s puterom tako da prekrijete dno. Preko keksaprelijte vrući puding od vanile koji ste skuvali nešto ranije sa mlekom i šećerom (po uputstvu sa kesice).
Važno je da puding bude vruć kako bi omekšao podlogu. Ako želite da kolač bude kremastiji udvostručite količinu mleka, šećera i pudinga u prahu.
Preko pudinga stavite keks sa želeom okrenut s čokoladnim delom prema dole tako da prekrijete celu površinu pudinga od vanile.
Na pari rastopite čokoladu, šećer i vodu dok ne dobijete gustu smesu. Sklonite sa vatre, umešajte puter i topao prelijte preko celog kolača.