U restoranima su papreno skupi, ali u kućnoj radinosti ćete proći dosta jeftinije
Priprema: Crveni luk krupni izrendajte pa ga dinstajte na maslinovom ulju na laganoj vatri. Nakon što luk počne da žuti, dodajte sitno seckan beli luk i pire od paradajza.
Dodajte škampe, malo promešajte i sve zalijte vinom.Kuvajte 20 minuta poklopljeno na laganoj vatri. Dodajte konjak, usitnjeni peršun, ruzmarin, majčinu dušicu i prezle. Pazite da ne preterate s prezlama, jer će vam buzar biti previše gust.
Najukusnije sa Dalekog istoka: Napravite hladnu salatu od kuvanih jaja (RECEPT)
Začinite solju i biberom, pa pustite da se kuva još 5 minutada se okusi prožmu. Poslužite toplo uz domaći beli hleb i čašu ohlađenog belog vina.
SASTOJCI
1kg svežih škampa
2 glavice crvenog luka
4 čena belog luka
2 kašike pirea od paradajza
5dl suvog belog vina
biber
1dl ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 kašičica ruzmarina
1 kašičica majčine dušice
2 kašike konjaka
1 šaka seckanog peršuna
1 kašika prezli