bogat ukus, snažan efekat

Dovodi hormone štitne žlezde u ravnotežu: Krompir-salata u koju se žene kunu (RECEPT)

0

Pravilnim kombinovanjem namirnica, jedna žena uspela je značajno da poboljša svoje zdravstveno stanje.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Hipoterioza i hipertireoza su najčešći poremećaji štitne žlezde, a certifikovani stručnjak za holističko lečenje Magdalena Vselaki. Ona je, kako otkriva, najpre obolela od Grejvsove bolesti, autoimunog poremećaja koji uzrokuje hipertireozu, a nakon sedam godina kasnije dijagnostikovana joj je i Hašimotova bolest, koja izaziva hipotireozu.

 

Budući da joj lekovi nisu pomogli, Magdalena se okrenula detoksikaciji uz pomoć mudro biranih i kombinovanih namirnica. Ona je odlučila da dovede nivo šećera u ravnotežu, pročisti jetru i posveti više pažnje osmišljavanju svog jelovnika. Zahvaljujući svemu tome, tvrdi da se danas - kada ima 40 godina - oseća bolje nego kada je bila dvadesetgodinjakinja.

 

 

Na svom putu ka ozdravljenju, ona je sastavila veliki broj recepata za jela koja joj pomažu da uspostavi hormonski balans, a jedan od njenih najpoznatijih specijaliteta je kremasta salata od krompira, zasnovana na kombinaciji probiotika i prebiotika.

 

Nastavak na sledećoj strani.

foto: Profimedia

Prebiotici su, naime, hrana za korisne bakterije (probiotike) i prirodno se nalaze u majčinom mleku, dok su probiotici bakterije i njihovi metaboliti sa osobinama koje unapređuju zdravlje, a najpoznatija takva namirnica je jogurt. Kako Magdalena objašnjava, ova salata prepuna je korisnih hranljivih materija, pre svega otpornog skroba iz hladnog krompira i nutritijentima iz kiselog kupusa.

 

Sastojci:

 

  • kilogram crvenog krompira, isečenog na kriške
  • 1 kašika morske soli
  • 4 kriške slanine
  • 100 grama isečenog kiselog kupusa
  • 2 kašike senfa
  • 30 grama isečenog mladog luka
  • 100 grama majoneza
  • 30 grama rasola od kiselog kupusa

 

 

Priprema

 

Zagrejte rernu na 175 stepeni. Neoljuštene krompire kuvajte u slanoj vodi 45 minuta ili dok ne omekšaju.

 

Slaninu pecite 45 minuta ili dok ne dobije lepu smeđu boju, a zatim prospite vodu u kojoj se kuvao krompir. Ostavite ih da se ohlade.

 

Isecite krompir na kockice, a potom mu dodajte sve ostale sastojke i dobro ih promešajte.

makonda-tracker