Ukoliko želite domaći hleb koji je iznutra mekan, a ima hrskavu koricu, ovo je odličan način da ga pripremite.
Sastojci:
- 1 kg brašna
- 50 g svežeg kvasca
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašika soli
- 1 kašičica šećera
- 500 ml mlake vode
Priprema
1. U veću posudu staviti polovinu brašna, doati izmrvljen kvasac, prašak za pecivo, so i šećer.
Starinski recept novog doba: Dunavski talas - ukus koji osvaja (RECEPT)
2. S mlakom vodom zamesiti fino testo uz dodatak preostalog brašna. Testo ostaviti 60 minuta da nadodje, zatim ga premeseti na radnu površinu posutu s brašnom.
3. Rernu zagrejati na 275 stepeni, pa staviti praznu šerpu sa poklopcem da se dobro ugreje.
4. U dobro zagrejanu šerpu staviti hleb pokriti poklopcem i peći 20 minuta na 275 stepeni, zatim skloniti poklopc i peći jos 15 minuta bez poklopca.
( Izvor: mesimozajedno.rs )