kulinarski hit

Recept koji se munjevito širi internetom: Hleb pečen u šerpi mekan kao duša

0

Ukoliko želite domaći hleb koji je iznutra mekan, a ima hrskavu koricu, ovo je odličan način da ga pripremite.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Sastojci:

  • 1 kg brašna
  • 50 g svežeg kvasca
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašika soli
  • 1 kašičica šećera
  • 500 ml mlake vode

Priprema

 

1. U veću posudu staviti polovinu brašna, doati izmrvljen kvasac, prašak za pecivo, so i šećer.

 

Starinski recept novog doba: Dunavski talas - ukus koji osvaja (RECEPT)

 

2. S mlakom vodom zamesiti fino testo uz dodatak preostalog brašna. Testo ostaviti 60 minuta da nadodje, zatim ga premeseti na radnu površinu posutu s brašnom.

 

3. Rernu zagrejati na 275 stepeni, pa staviti praznu šerpu sa poklopcem da se dobro ugreje.

 

4. U dobro zagrejanu šerpu staviti hleb pokriti poklopcem i peći 20 minuta na 275 stepeni, zatim skloniti poklopc i peći jos 15 minuta bez poklopca.

 

makonda-tracker