Uloga otkačenog fotografa Koraja u seriji "Zaljubljeni neženja" bila je odlična prilika da turski glumac Onur Bujuktopču pokaže svu svoju duhovitost, ali i jaku hedonističku crtu, pre svega kada je reč o hrani.
Zato i ne čudi što je odmah po završetku serije koja ga je proslavila dobio ponudu da vodi takmičarsku emisiju "Yemekteyiz" ("Upravo jedemo")! U seriji tokom pet radnih dana svaki od pet takmičara za tri sata treba da pripremi večeru za ostale koji ga naravno, piše Lepa i srećna, ocenjuju, baš kao i voditelj, te se tako dobija pobednik nedelje.
U moru raznoraznih zgoda i nezgoda Onuru upravo duhovitost pomaže da se izbori sa neprijatnim situacijama, a ljubav prema hrani da objektivno oceni svakoga. Onur kaže da uživa u novom poslu, pre svega zato što je u prilici da upozna nova jela i trikove za njihovu pripremu.
Ratluk od mandarina
Sastojci:
2 čaše sveže ceđenog soka od mandarina
2 pune kašike gustina
1 šoljica šećera
1 kašičica maslaca
po želji kesica vanilin-šećera
Za posipanje:
1 čaša kokosovog brašna
malo mlevenih pistaća
Priprema:
U šerpu sipati sok od mandarine, dodati gustin i šećer i dobro izmešati. Kuvati na laganoj vatri uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Potom skinuti s ringle i u to dodati maslac i vanilu. Nastaviti s mešanjem dok se masa malo ne prohladi. Dve duboke ravne čaše nakvasiti vodom (da bi se ohlađen ratluk lakše istresao), u njih sipati toplu masu od mandarina i staviti u frižider na 4-5 sati da se dobro stegne. Sadržaj čaše pažljivo izručiti na tanjir posut kokosovim brašnom, uvaljati ga i iseći na komade željene veličine. Ukrasiti mlevenim pistaćima (bademima, orasima...)
Ova poslastica se može spremati i od jagoda, malina, kajsija...