Oduševićete se

Istinski hedonista otkriva: Ratluk od mandarina po receptu turskog glumca Onura Bujuktopčua

0

Uloga otkačenog fotografa Koraja u seriji "Zaljubljeni neženja" bila je odlična prilika da turski glumac Onur Bujuktopču pokaže svu svoju duhovitost, ali i jaku hedonističku crtu, pre svega kada je reč o hrani.

foto: Youtube Screenshot
foto: Youtube Screenshot

Zato i ne čudi što je odmah po završetku serije koja ga je proslavila dobio ponudu da vodi takmičarsku emisiju "Yemekteyiz" ("Upravo jedemo")! U seriji tokom pet radnih dana svaki od pet takmičara za tri sata treba da pripremi večeru za ostale koji ga naravno, piše Lepa i srećna, ocenjuju, baš kao i voditelj, te se tako dobija pobednik nedelje.

 

U moru raznoraznih zgoda i nezgoda Onuru upravo duhovitost pomaže da se izbori sa neprijatnim situacijama, a ljubav prema hrani da objektivno oceni svakoga. Onur kaže da uživa u novom poslu, pre svega zato što je u prilici da upozna nova jela i trikove za njihovu pripremu.

 

 

Ratluk od mandarina

 

Sastojci:


2 čaše sveže ceđenog soka od mandarina


2 pune kašike gustina


1 šoljica šećera


1 kašičica maslaca


po želji kesica vanilin-šećera

 

Za posipanje:


1 čaša kokosovog brašna


malo mlevenih pistaća

 

Priprema:

 

U šerpu sipati sok od mandarine, dodati gustin i šećer i dobro izmešati. Kuvati na laganoj vatri uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Potom skinuti s ringle i u to dodati maslac i vanilu. Nastaviti s mešanjem dok se masa malo ne prohladi. Dve duboke ravne čaše nakvasiti vodom (da bi se ohlađen ratluk lakše istresao), u njih sipati toplu masu od mandarina i staviti u frižider na 4-5 sati da se dobro stegne. Sadržaj čaše pažljivo izručiti na tanjir posut kokosovim brašnom, uvaljati ga i iseći na komade željene veličine. Ukrasiti mlevenim pistaćima (bademima, orasima...)

 

Ova poslastica se može spremati i od jagoda, malina, kajsija...

 

 

makonda-tracker