uvek ga imajte u kući

Po tradicionalnom turskom receptu: Domaći ratluk kojem baš niko neće moći da odoli

0

Verovali ili ne, ovu ukusnu poslasticu možete brzo i lako napraviti i sami.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

 

Kad vam se na vratima pojave neočekivani gosti, a nemate spremno posluženje, uglavnom je idealno rešenja nekoliko kockica ratluka uz kafu. Međutim, ne morate jesti preslatke kupovne varijante ovog ukusnog kolača - i sami ga možete pripremiti veoma lako i uvek ga imati pri ruci... Lepa i srećna otkriva sjajan recept!

 

Prava zimska poslastica: Napravite slasne turske kapice (RECEPT)

 

Sastojci:

  • jaje
  • 200 g maslaca
  • 400 g brašna
  • 150 g šećera u prahu
foto: Shutterstock

Priprema

 

Maslac omekšao na sobnoj temperaturi izmešajte s jajetom. Dodajte šećer u prahu i brašno, kašiku po kašiku. Smesu lepo ujednačite i oblikujte kobasice debljine prsta, pa ih isecite na jednake delove. Stavite ih u rernu da se suše na 150 stepeni. Čim ih izvadite iz rerne, uvaljajte ih u šećer u prahu.

 

Napomena: Pazite da vam ratluk tokom sušenja ostane beo. Po želji, u testo možete da dodate lešnike ili bademe.

makonda-tracker