predlog najlepšeg menija

Posni jelovnik za predivno Badnje veče: Toplo predjelo, slasno glavno jelo i dezert bogatog ukusa (RECEPTI)

0

U susret najradosnijem hrišćanskom prazniku, glavna briga svih domaćica jeste čime da posluže najmilije. Predstavljamo vam najukusniji jelovnik za prazničnu večeru.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Česnica

 

Naravno, najvažniji deo trpeze jeste česnica. Iako većina pravoslavih hrišćana ovu pogaču lomi i poslužuje tek na Božić, nije malo onih koji to čine baš na Badnje veče. Zato vam otkrivamo interesantan recept za pripremanje tradicionalne česnice.

 

 

Čorba

 

Kada je reč o predjelima, krem-čorbe su među najpopularnijima jer imaju bogat ukus, obiluju vitaminima i idealne su za zimske dane.

 

Pogledajte kako pripremiti najukusniju svilenu krem-čorbu od tikvica.

 

 

Glavno jelo

 

Pasulj je neizostavan deo svake posne praznične trpeze, a mi vam otkrivamo kako monasi u Hilandaru pripremaju prebranac.

 

 

Naravno, tu je i riba! Bez ukusne pastrmke nema ni bogate posne večere, a još ako je ona u belom vinu - niko joj neće odoleti!

 

 

Salata

 

U sezoni praznika, najviše se radujemo ruskim salatama. Ko, međutim, kaže da njih ne možemo jesti i kada postimo? Predstavljamo vam interesantan dodatak posnoj ruskoj salati, koji večeru čini još slasnijom.

 

 

Dezert

 

Čuveni čupavci su naročito popularna poslastica jer mogu da se nađu na trpezi čak i tokom posta! Evo kako da ih pripremite.

 

 

makonda-tracker