U susret najradosnijem hrišćanskom prazniku, glavna briga svih domaćica jeste čime da posluže najmilije. Predstavljamo vam najukusniji jelovnik za prazničnu večeru.
![foto: Profimedia](/data/images/2018/01/05/14/207245_profimedia0319169773_ff.jpg?ver=1515160790)
Česnica
Naravno, najvažniji deo trpeze jeste česnica. Iako većina pravoslavih hrišćana ovu pogaču lomi i poslužuje tek na Božić, nije malo onih koji to čine baš na Badnje veče. Zato vam otkrivamo interesantan recept za pripremanje tradicionalne česnice.
Čorba
Kada je reč o predjelima, krem-čorbe su među najpopularnijima jer imaju bogat ukus, obiluju vitaminima i idealne su za zimske dane.
Pogledajte kako pripremiti najukusniju svilenu krem-čorbu od tikvica.
Glavno jelo
Pasulj je neizostavan deo svake posne praznične trpeze, a mi vam otkrivamo kako monasi u Hilandaru pripremaju prebranac.
Naravno, tu je i riba! Bez ukusne pastrmke nema ni bogate posne večere, a još ako je ona u belom vinu - niko joj neće odoleti!
Salata
U sezoni praznika, najviše se radujemo ruskim salatama. Ko, međutim, kaže da njih ne možemo jesti i kada postimo? Predstavljamo vam interesantan dodatak posnoj ruskoj salati, koji večeru čini još slasnijom.
Dezert
Čuveni čupavci su naročito popularna poslastica jer mogu da se nađu na trpezi čak i tokom posta! Evo kako da ih pripremite.