srećno!

Neka vaša trpeza izgleda besprekorno za Svetog Nikolu: 6 najlepših recepata za vašu posnu slavu (RECEPT)

0

Za vas izdvojili nekoliko najlepših predloga, od predjela i glavnog jela, do ukusnih poslastica...

foto: Shuterstock

Ako želite da na vašoj slavskoj trpezi zasija jelo koje kod drugih domaćina nema, isprobajte domaću paštetu od povrća i senfa!

foto: Shuterstock

 

Sastojci: 300 g crvenog krompira, 100 g šargarepe, 50 g paškanata, manja glavica crnog luka, 50 g blanširanog kikirikija, kašika senfa, dva mala čena belog luka, malo soli, začini po ukusu.

 

Ako vam je pripremanje predjela suviše naporno ili nemate vremena, jednostavno, umesto njega pripremite riblju čorbu! Naš predlog je nenadmašna Svetogorska čorba!

foto: Shutterstock

Sastojci: Glave od više vrsta morske ribe, 5-7 glavica crnog luka, 4-5 šargarepa, posna sitna testenina, koren celera, mlevena paprika, malo soli, nekoliko zrna bibera, peršunov list, celerov list, mirođija.

 

Pasulj je svakako neizostavno jelo na posnoj slavi, a mi vam predlažemo fantastični tučeni prebranac!

foto: Shuterstock

Sastojci: kilogram tetovca, 3-4 glavice crnog luka, nekoliko čenova belog luka, list lovora, malo bibera. Zaprška: 300 g crnog luka ili praziluka, kašika ulja, mlevena paprika, so i biber po ukusu.

 

Toliko je sočna i kremasta da nikada nećete pomisliti da je posna: Napravite najčokoladniju tortu (RECEPT)

 

Ono što je na mrsnoj slavi pečenje, to je na posnoj svakako riba. Umesto standardnih fileta ili prženih komada ribe, odvažite se i pripremite savršeni riblji paprikaš!

foto: Shuterstock

Sastojci: 1,5 kg somovine ili druge rečne ribe, 1 kg luka, 4 dl belog vina, 1 kašika sirćeta, 1,5 dl ulja, 1 kašičica ljute mlevene paprike, 1 kašičica slatke mlevene paprike, 4 zrna bibera, 1 kašika paradajz pirea, 1 kašika peršunovog lišća, 1 kašičica celerovog lišća, mleveni biber, so po ukusu.

 

 

 

makonda-tracker