prijatno!

Uživanje u svakom zalogaju može da počne: Mekane i ukusne mini pice sa bogatim nadevom (RECEPT)

0

Mali zalogajčići predivnog ukusa...

foto: Profimedia

Priprema: Kvasac potopiti u mlako mleko, dodati kašiku šećera da se kvasac lepo rastvori, pa pomešati sa jajima, jogurtom, mlekom, brašnom i malo soli.

 

Zamesiti srednje testo glatko i staviti ga u kesu i u frižider da ostoji 2-3 sata. Testo izvaditi, obraditi rukama i izvaditi loptica koliko želite i razvijte ih tanko na veličine veće tacne.

 

Slasno testo s ukusom kajmaka: Mlečni hleb koji osvaja vaša nepca (RECEPT)

 

Na svaku stavite kečap, seckano suhomesnato, rendani sir, masline, origano i rendani kačkavalj. Na kraju posuti origanom.

 

Rernu ugrejati na 250 stepeni i staviti pice da se peku oko 10-12 minuta.

 

Napomena: Ostatak testa premesite i stavite u kesu, dobro zatvorite i vratite u frižider. Od njega kasnije možete da pravite još pica, ali i kiflice, mekike, pogačice... Testo može da stoji u frižideru 2-3 dana.

 

 

makonda-tracker