Mali zalogajčići predivnog ukusa...
Priprema: Kvasac potopiti u mlako mleko, dodati kašiku šećera da se kvasac lepo rastvori, pa pomešati sa jajima, jogurtom, mlekom, brašnom i malo soli.
Zamesiti srednje testo glatko i staviti ga u kesu i u frižider da ostoji 2-3 sata. Testo izvaditi, obraditi rukama i izvaditi loptica koliko želite i razvijte ih tanko na veličine veće tacne.
Slasno testo s ukusom kajmaka: Mlečni hleb koji osvaja vaša nepca (RECEPT)
Na svaku stavite kečap, seckano suhomesnato, rendani sir, masline, origano i rendani kačkavalj. Na kraju posuti origanom.
Rernu ugrejati na 250 stepeni i staviti pice da se peku oko 10-12 minuta.
Napomena: Ostatak testa premesite i stavite u kesu, dobro zatvorite i vratite u frižider. Od njega kasnije možete da pravite još pica, ali i kiflice, mekike, pogačice... Testo može da stoji u frižideru 2-3 dana.