Mali zalogajčići predivnog ukusa...
Umesto klasične pice ovaj put probajte mini pice sa ludim testom! Ovo je testo koje se može koristiti za razna jela, a može stajati u frižderu i koristi se bez ostavljanja da raste.
Spolja blago hrskav, iznutra mekan: Trik za najukusniji pečeni krompir je veoma jednostavan
Jednostavno, praktično i najbolje od svega - mekano i ukusno. Uživanje u svakom zalogaju može da počne!
Sastojci za testo: 30 g kvasca, 200 ml jogurta, 100 ml mleka, 2 jaja, 1 kašika šećera, malo soli, 500-600 g brašna.
Sastojci za nadev: 200 g suhomesnatog po izboru, kečap, masline, kačkavalj, 200 g tvrdog sira, origano.
Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani...
Priprema: Kvasac potopiti u mlako mleko, dodati kašiku šećera da se kvasac lepo rastvori, pa pomešati sa jajima, jogurtom, mlekom, brašnom i malo soli.
Zamesiti srednje testo glatko i staviti ga u kesu i u frižider da ostoji 2-3 sata. Testo izvaditi, obraditi rukama i izvaditi loptica koliko želite i razvijte ih tanko na veličine veće tacne.
Slasno testo s ukusom kajmaka: Mlečni hleb koji osvaja vaša nepca (RECEPT)
Na svaku stavite kečap, seckano suhomesnato, rendani sir, masline, origano i rendani kačkavalj. Na kraju posuti origanom.
Rernu ugrejati na 250 stepeni i staviti pice da se peku oko 10-12 minuta.
Napomena: Ostatak testa premesite i stavite u kesu, dobro zatvorite i vratite u frižider. Od njega kasnije možete da pravite još pica, ali i kiflice, mekike, pogačice... Testo može da stoji u frižideru 2-3 dana.