Istovremeno i slatka i sveža, i jaka i nežna, ova torta s pravom nosi ime nezaboravne glumice...
Sastojci:
- 6 jaja
- 6 kašike šećera
- 2 kašike kakaoa
- 2 kašike mlevenih oraha
- 4 kašike brašna
- kesica praška za pecivo
Fil:
- 300 g mlevenih oraha
- 300 g mlevene plazme
- 3 dl soka od breskve
- 250 g šećera u prahu
- 250 g maslaca
- 200 g čokolade
- kašika ulja (za glazuru)
Najbrža torta na svetu: Čokoladni čizkejk koji se ne peče postaće vaša omiljena poslastica (RECEPT)
Priprema
Umutite jaja sa šećerom, dodajte kakao, orahe i brašno s praškom za pecivo. Sve dobro promešajte, sipajte u podmazan i pobrašnjen pleh i ispecite. Kad se sasvim ohladi, prelijte s 2 dl soka od breskve, piše Lepa i srećna.
Dok se kora hladi, napravite fil.
Mleveni keks prelijte preostalim sokom od breskve, dodajte mlevene orahe i promešajte.
U drugoj činiji penasto umutite maslac sa šećerom u prahu i sjedinite s masom od keksa i oraha. Fil podelite na dva dela.
U jedan deo dodajte 100 g otopljene čokolade i promešajte, a drugim delom (svetlijim) premažite koru. Preko prvog fila stavite drugi, sa čokoladom.
Tortu prekrijte glazurom od čokolade koju ćete napraviti tako što ćete otopiti preostalu čokoladu (100 g) s uljem.
Napomena: Ukoliko više volite šlag, čokoladnu glazuru zamenite šlagom. Za svečane prilike, možete ukrasiti tortu i na neki specijalan način.
Recepte piše: Milja Lukić