nećete mu odoleti

NAJBRŽA TORTA NA SVETU: Čokoladni ČIZKEJK koji se ne peče postaće vaša OMILJENA poslastica! (RECEPT)

0

Ovaj jedinstveni čizkejk oduzeće vam minimum vremena za pripremu, a ukusom će vas očarati.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

 

Sir i čokolada odličan su desertni par, koji možete pripremiti u obliku torti za svečane događaje ili kada jednostavno želite počastiti sva svoja čula finim kolačem. Združite ove slatke favorite u jednu neodoljivu kombinaciju koja se brzo priprema i još brže jede.

 

Sastojci za podlogu:

  • 150 g mlevenog keksa s maslacem
  • 100 g maslaca
  • 2 kašike kakaa

Sastojci za krem:

  • 300 g čokolade za kuvanje
  • 500 g sira maskarpone
  • 200 g šećera u prahu
  • 250 ml pavlake za šlag

Priprema

 

Pomešajte keks sa rastopljenim maslacem. Obložite kalup za pečenje torti pek papirom, pa na njega položite podlogu od keksa i maslaca.

 

 

Keks možete usitniti u blenderu, mlinu za kafu i orahe, ili ih položiti u kesu pa istući valjkom za testo dok ne dobijete slatki prah. Mikserom umutite pavlaku za šlag, dodajte maskarpone, šećer u prahu i rastopljenu mlaku čokoladu (pazite da ne bude vruća). Dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu pa je prelijte na podlogu od keksa.

 

Ostavite ovako pripremljenu tortu u frižider na nekoliko sati.

 

Savet: Od čokolade možete napraviti i glazuru te je preliti preko torte, a slasne kriške poslužiti i uz komadiće omiljenog voća i komadiće oraha, lešnika ili badema.

 

 

makonda-tracker