Ispratite recept i osvežite nepce izuzetno ukusnom salatom, koja će vam i te kako prijati tokom toplijih danas.
Sastojci:
Za salatu:
2 tikvice
2 paprike
200 g hleba po želji
150 g čeri paradajza
100 g rukole
Za preliv:
kašičica senfa
3 kašičice belog balzamiko sirćeta
4 kašike biljnog likera (opciono)
4 kašike orahovog ulja
1 glavica crvenog luka
100 g oraha
Priprema:
Oprane i očišćene tikvice iseckajte na ploške, papriku i paradajz na komade, a hleb na kockice, piše Lepa i srećna. Iseckajte luk, pa sve sastojke za preliv dobro izmešajte.
Letnja obrok salata u kojoj ćete uživati: Duh mediterana na vašoj trpezi
Sipajte ulje u tiganj za grilovanje i propržite papriku, tikvice i hleb. Iseckajte rukolu, pomešajte sa ostalim sastojcima i poslužite s pripremljenim prelivom.