Oborite goste sa nogu roštiljem kakav do sada nisu ni videli!
Sastojci (za 4 osobe):
Pola kg mlevenog jagnjećeg mesa
200 g spanaća
Pola nara
glavica crnog luka
2 čena belog luka
2 kašike iseckanih oraha
vezica peršuna
prstohvat cimeta
so
biber
1 dl ovčjeg kiselog mleka
3 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Iseckajte glavicu crnog i 2 čena belog luka. Iseckajte orahe i vezicu peršuna, pa sve izmešajte s 500 g mlevenog jagnjećeg mesa. Posolite, pobiberite, pa začinite s malo cimeta. Napravite 12 ćevapa, nataknite ih na nakvašene drvene štapiće za ražnjiće I premažite s malo ulja.
Operiite listove 200 g spanaća i očistite pola nara. Izmešajte ovčje kiselo mleko, so, biber i tri kašike maslinovog ulja. Ispecite ćevape na roštilju oko osam minuta. Servirajte s prelivom od kiselog mleka, uz spanać i nar.