Pripremite vaša stopala za leto uz nekoliko jednostavnih saveta

0
Osim laganije odeće, tokom letnjih meseci nosi se i laganija te otvorena obuća poput japanki ili sandala. Donosimo vam nekoliko jednostavnih saveta da vaša stopala budu negovana i privlačna.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Premažite ih tankim slojem losiona ili balzama

Izaberite sredstvo koje će poboljšati cirkulaciju. Preporučuju se proizvodi na bazi nane, ulje bora ili ruzmarina.

Koristite dugačke masažne pokrete

Polako masirajte tabane koristeći oba palca, počevši od područja iza nožnih prstiju pa prema peti. Dodatan pritisak upotrebite ispod luka stopala jer je to područje posebno osetjivo.

Masirajte s obe ruke

Nežno obuhvatite stopalo s obe ruke i laganim pokretima masirajte. To će vam pomoći da  uklonite bol i umor nakon dugotrajnog stajanja. Na kraju, istegnite svaki prst pojedinačno, a postupak potom odradite na drugom stopalu.

Rešite se otoka

U vodu dodajte nekoliko kockica leda, ulje čajevca i lišće ruzmarina. Stopala u ovoj mešavini držite 30 sekundi, potom izvadite i snažno istrljajte peškirom. Osim što će splasnuti otoci, koža na stopalima će biti nežnija i mekša. Odstraniće se izumrle ćelije kože, i stopala će izgledati negovano. Potražite proizvode na bazi mleka i voćnih sokova, koji sadrže prirodne kiseline jer one nježno otapaju suve i grube delove kože.

Piling

Učestali piling stopala nije dobar samo zbog dobrog izgleda. Naime, zadebljala koža može dovesti do pucanja, što je jako bolno, a može se i inficirati. Koristite kamen za pete koji ne samo da će ukloniti mrtve ćelije kože, već će nakon njega noge duže ostati mekane. Ako vam je draži piling odlučite se za onaj na bazi soli s hidratantnim uljima. Izbegavajte žilete i noževe jer možete oštetiti i inficirati kožu. Tvrđa koža zapravo štiti stopala i ne treba je baš u potpunosti ukloniti.

Hidratacija

Kreme za stopala su uglavnom gušće teksture jer je njihova uloga da daju koži što više vlage. Preporučuje se vazelin, glicerin i hijaluronska kiselina.


Izvor: Magazin.net.hr

makonda-tracker