VAŽNO JE IMATI NA UMU

Na njih ni ne pomišljajte! Ove 3 rase pasa nisu dobar izbor ukoliko imate malu decu, čak ni za dvorište

0

Izbor psa za porodicu sa decom je odgovorna odluka koja zahteva pažljiv pristup.

KOJE RASE PASA NISU POGODNE ZA PORODICE SA DECOM?
KOJE RASE PASA NISU POGODNE ZA PORODICE SA DECOM?foto: Shutterstock_EKATERINA SOLODILOVA

Poznati trener pasa Vil Aterton upozorio je ljubitelje životinja i sve one ljude koji razmišljaju da uzmu psa za kuću da određene rase  mogu biti opasne za decu.

 

Iako je svaki pas drugačiji, neke rase imaju prirodne instinkte zbog kojih je skoro nemoguće da budu dobri sa decom.

Kavkaski ovčar


Kavkaski ovčar je poznat po svojoj snazi i zaštitnim instinktima. Međutim, ova rasa može biti izazov u ​​kući, posebno ako imate malu decu. Iako su ovi psi lojalni i odani svojoj porodici, možda nemaju mnogo strpljenja sa decom i mogu agresivno reagovati u stresnim situacijama. Zbog njihove velike veličine i snage, ujedi ili povrede mogu biti ozbiljni.

Belgijski ovčar


Belgijski ovčari su inteligentni i aktivni psi koje je lako dresirati. Međutim, oni mogu biti opasni za decu. Njihova energija i aktivnost, u kombinaciji sa nedostatkom kontrole, mogu dovesti do situacija u kojima pas slučajno gurne ili ugrize dete dok se igra. Belgijski ovčari zahtevaju mnogo pažnje i obuke, pa njihovo aktivno ponašanje može biti problem u porodicama sa malom decom.

Dogo Argentino


Argentinski dogo je moćna rasa koja može biti prilično agresivna. Iako voditelj pasa napominje da i sam voli ovu rasu, ipak često čuje o problemima koji mogu nastati kada ova rasa dođe u kontakt sa decom. Argentinski dogo je na listi rasa zabranjenih u mnogim zemljama, zajedno sa pitbul terijerima i drugima. Ovo ukazuje na ozbiljne rizike vezane za njihovo držanje u porodicama sa decom.

Ako još uvek planirate da nabavite psa, bolje je da izaberete mirnije i prijateljske rase koje se dobro slažu sa decom.

 

Bonus video:

Ovo je pas koji ima sertifikat za vođenje slepih i slabovidih ljudi 

 

makonda-tracker