zanimljivo

Zbog svog invaliditeta postala je prava svetska atrakcija: Upoznajte Reksi, najpoznatiju (emodži) mačku na Internetu

0

Zahvaljujući svom licu zaradila je ogromnu količinu novca 

foto: Shutterstock / Sergey Zaykov
foto: Shutterstock / Sergey Zaykov

Mačka po imenu Reksi brzo je postala jedna od najpoznatijih mačaka na društvenim mrežama zbog svog izražajnog lica i urnebesnih gestova.

 

Rođen 2014. godine, Reksi je postala virlana zbog svoje priče nakon što su njeni vlasnici ispričali njenu priču i sa ostatkom sveta podelili činjenicu da je ona ljubimac sa invaliditetom.

 

Ova maca je doživela strašnu nesreću i postojala je mogućnost da će morati da bude uspavana. Na sreću, uz fizioterapiju i pomoć najsavremenijih invalidskih kolica, dat joj je novi život. Reksi ima talenat da pravi razne "face" zbog čega je dobila nadimak "emodži" mačka.

Dvogodišnja mačka Reksi živi u Jekaterinburgu, u Rusiji, sa svojom vlasnicom Darijom Minaevom, učiteljicom jezika. Osim invaliditeta, Reksi je kao i svaka druga domaća mačka i uživa da se igra sa kartonskim kutijama i da juri insekte okolo.

 

- Reksi je dijagnostikovana hronična bolest bubrega. Nije kritična faza, ali to je nešto sa čim će morati da živi. Ona se trenutno suočava sa teškim periodom svog života. Ipak, ostaje pozitivan kao i uvek. Spremna je da podeli neke dobre vibracije sa vama ako vam zatreba - rekli su njegovi vlasnici na Instagramu. 

Mačak od 10 godina je uvek spreman za slike i svojim slatkim pokretima raduje onlajn korisnike. Reksi je takođe pomogla u stvaranju svesti, jer postoji mnogo hendikepiranih kućnih ljubimaca kojima je potrebna ljubav.

- Istina je da se zdrave hendikepirane mačke uopšte ne razlikuju od bilo koje druge mačke i veoma je lako brinuti o njima kada se upoznate sa bolešću od koje boluju. Da, zahtevaju dodatnu negu na dnevnom nivou, ali to ne oduzima više od 20 minuta dnevno - podelili su Reksijevi vlasnici, postavljajući fotografiju preslatke mačke u invalidskim kolicima.

- Mislim, pogledajte Reksi! On je pun života i sija energijom i pozitivnošću. I to je ono što je normalno! Za svaku mačku sve što je potrebno za dobar život je posvećen čovek koji bi je iskreno voleo - navodi se u tekstu.

- Reksi je među moje 3 najdraže internet mačke ikada. Apsolutno ga obožavam - napisala je jedna osoba na Instagramu, dok je neko drugi prokomentarisao: - Reksi mi ulepšava dan, svaki dan. Reksi.. tvoja sreća je zarazna.. učinio si da mi dan ostane nasmejan mnogo puta do sada. 

 

Bonus video:

Mačka leči glavobolju

 

makonda-tracker