Story Well Being: Kako podmladiti ćelije

0
Samo za čitateljke Storyja, Dr Nevenka Dokmanović, Spec. dermatovenerolog pojašnjava šta je to plazmalifting.

Šta je to plazmalifting?

- To je procedura autolognog ćelijskog podmladjivanja (Autologous Cell Rejuvenation), plazma terapija tehnologijom PRP (Platelet Rich Plasma) – metoda uvođenja u kožu preparata iz plazme klijenta obogaćene trombocitima. U sebi sadrži  vitamine, fermente, belančevine, hormone i druge supstance sa moćnim podmlađujućim efektom. Plazma terapija se več 20 godina uspešno primenjuje za ubrzavanje zarastanja rana u maksilo-facijalnoj hirurgiji, u ortopediji, dermatologiji, a takođe i u stomatologiji.

Kakva je procedura i šta je njena suština?

- Procedura plazmaliftinga predstavlja unutarkožne injekcije takozvane plazma koncentarata. Tehnički se tretman ne razlikuje od tretmana klasične mezoterapije. U osnovi je najbitnija priprema supstrata, koji sadrži specifične belančevine nazvane faktori rasta. Oni učestvuju u regeneraciji svih tkiva organizma. Posle njihove aplikacije u kožu, počinje proces prirodnog podmlađivanja i obnavljanja kože. Bolji su svi metabolički procesi, ćelije se aktivno dele, pojačava se sinteza kolagena i hijaluronske kiseline. Dobijamo na taj način dvostruki efekat: regenaraciju i povećanje količine kolagena. Veoma je važno napomenuti prednost ove metode. Aplikacija plazme je apsolutno bezbedna, jer se koristi sopstveni materijal klijenta, tako da ne postoji mogućnost alergijske reakcije ili odbacivanja preparata.

Kada se koristi plazmalifting?

- Kod korekcije svih promena kože nastalih usled njenog starenja, smanjenja turgora i elastičnosti, kod ožiljaka i strija, u terapiji akni, rehanilitacija posle agresivnih tretmana (laser, duboki pilinzi i drugo), gubitka kose. Već posle prve procedure plazmaliftina stanje kose se značajno popravlja. Nestaje perut i suprimira se rast gljivičnih infekcija na koži glave. Ponovni tretmani dovode do zaustavljanja opadanja kose i istanjanja dlake, čak i u slučaju androgene alopecije. Posle sprovođenja cele serije tretmana ( 2 do 10 u zavisnosti od kliničke slike), počinje rast sasvim zdrave kose.

TAGOVI: 123
makonda-tracker