budite iskreni

Šta prvo vidite na fotografiji? Brzi test ličnosti otkriva vaš NAJDUBLJI STRAH

3

Ova optička iluzija bi mogla da vam razreši mnoge dileme i otkrije koji su vaši najdublji, podsvesni strahovi.

Budite iskreni prema sebi: šta ste prvo videli na slici?
Budite iskreni prema sebi: šta ste prvo videli na slici?foto: Shutterstock/Africa Studio

Ponekad čak i slike najbenignijeg izgleda mogu da otkriju nečije podsvesne strahove.

 

Dok je strah prirodan odgovor na opasnosti, naša psiha često gradi vezu između specifičnih simbola i opasnosti jer možda imamo latentne, podsvesne emocije.

 

Na primer, ova slika koja automatski pokreće vašu podsvest da poveže figure sa strahom, jer sadrži podsvesnu poruku lobanje, piše The Mind Journal.

 

Ovaj test ličnosti je brz i rezultati su jasni. Sve što treba da uradite je da dobro pogledate ovu sliku i da budete iskreni prema sebi i odgovorite šta ste prvo videli na slici:

 

  • Devojčica

 

Ako je prva figura koju ste videli u ovoj optičkoj iluziji bila figura devojčice koja sedi ispod drveta, poreklo vaših strahova su potisnute emocije iz detinjstva.


- Postoje brojne vrste događaja koji mogu da obeleže dečji um. Ako nisu pravilno razrađeni, mogu se pojaviti u odraslom dobu u obliku strahova, zavisnosti, kognitivnih obrazaca i neprikladnih želja -  piše The Mind Journal. 


Vaš odnos sa majkom je ključan za emocionalni razvoj i ako ste, iz nekog razloga, morali da provodite mnogo vremena daleko od nje ili ste imali malo ili nimalo ljubavi dok ste odrastali, sve bi to moglo biti nesvesno projektovano kroz vaše strahove.


Vaš najdublji nesvesni strah je: Strah od donošenja odluka ili preuzimanja odgovornosti.

 

  • Leptir

 

Ako je leptir bila prva stvar koju ste primetili na slici, to znači da vaš najdublji, nesvesni strah ima veze sa strahom od smrti ili strahom od neživljenja i propuštanja šansi. Kako tačno, pitate se?

 

Leptir je simbol koji se tradicionalno povezuje sa pozitivnim značenjem, ali ima i dublje, mračnije značenje. Kada se pojave u vašim snovima, leptiri označavaju promenu i početke.

Koji je vaš najdublji strah?
Koji je vaš najdublji strah?foto: Shutterstock/BAZA Production

Duhovno značenje ovog simbola je prenosilac duša u zagrobnom životu, a to vodi leptira u svet mrtvih. 

 

  • Jagoda

 

Ako ste u optičkoj iluziji prvo videli jagodu, to ukazuje da vaš najdublji strah potiče iz vašeg nesvesnog otpora prema ljubavi.

 

Postavljen tačno u centar slike, voće ovde zapravo predstavlja srce.

 

Jagoda je odavno predstavljena kao simbol ljubavi, a još bolja interpretacija bi bila da je to simbol proizvoda koji potiče od ljubavnog bola. 


Prema legendi, boginja Venera nije mogla da prestane da plače nakon Adonisove smrti, a svaka suza koja je pala sa njenog lica na zemlju proizvodila je jagode.

 

  • Dva drveta

 

Stablo je simbol vaših korena, a u ovom slučaju, dva stabla stvaraju most koji može da ukazuje da unutar vas postoji sukob koji još uvek niste uspeli da rešite. 

 

 

makonda-tracker