PRAKTIČNO

Nisu samo za higijenu: 10 neverovatnih načina da iskoristite VLAŽNE MARAMICE

0

Vlažne maramice su obavezan deo svake kuće, ali i automobila i ženske torbe

foto: Shutterstock / Adam Radosavljevic
foto: Shutterstock / Adam Radosavljevic

Mnoge žene su zahvalne onom ko se dosetio da obično parče papira učini toliko moćnim da može da vam pomogne u gotovo svakoj prilici.

 

Oni koji imaju decu dobro znaju da se bez njih ne kreće u park, ljubitelji automobila imaju one koje mogu da očiste gotovo ceo auto, a u svakoj ženskoj torbi je jedno pakovanje za svakodnevnu upotrebu.

 

 

Evo na koje načine možete da iskoristite vlažne maramice, a da to nije samo za održavanje lične higijene.

 

1. Maramice za uklanjanje fleka

 

Vlažne maramice mogu da budu od velike koristi kada je uklanjanje fleka i mrlja od kafe i drugih tečnosti u pitanju. One u sebi često sadrže sastojke koji će vam pomoći da uklonite skoro svaku nečistoću.

 

2. Smirite naelektrisanu kosu

 

Ukoliko ste se tek isfenirali, a treba da krenete, kosa leti oko vas, vi već počinjete da osećate nervozu sve što vam treba je jedna vlažna maramica. Laganim pokretima pređite preko vlasi s njom i ona će postati glatka. Ipak, ne preterujete da ne biste dobili suprotan efekat.

 

kosa, gusta kosa, lepotica, sreća, osmeh, devojka
foto: Shutterstock

 

3. Uvijte kosu

 

Ukoliko želite lepe lokne, a nećete da za to koristite presu ili figaro, sve što treba da uradite je da namotajte vlažnu maramicu oko pramena kose i zavežite je. Ostavite tako preko noći i dobićete lepe kovrdže.

 

4. Ukolnite fleke od dezedoransa

 

Dezedoran je jedan od svakodnevnih saveznika muškaraca i žena u borbi protiv znojenja. Ipak, neki od njih znaju da ostave tragove na garderobi, a tada na scenu stupaju vlažne maramice. Laganim pokretima maramicom pređite preko mrlje i ona će brzo nestati. 

 

 

5. Ukolonite prašinu sa površina

 

Ušli ste u automobil, a na kontrolnoj tabli se nakupilo dosta prašine. Nemate vremena da idete u perionicu, a i zašto biste kada sigurno pri ruci imate vlažne maramice. Uzmine nekoliko komada i prašina će ubrzo nestati. Isto se može primeniti i na mnoge druge površine, u kući, na poslu, javnom prevozu itd.

 

6. Obrišite obuću

 

Nema ništa ružnije nego kada se sredite, a cipele su vam prljave. Ipak, nema potrebe da brinete. Vlažne maramice će ovaj problem rešiti brzo i jednostavno.

 

patike, bele patike, Patike
foto: Shutterstock

 

7. Deca su išarala zid voštanim bojicama?  I tu pomažu vlažne maramice

 

Ukoliko imate malu decu sigurno znate da je ogroman izazov švrljanje po nameštaju i zidu. Ukoliko su se vaši mališani zaigrali i svoj umetnički talenat preneli na zidove, ne brinite... Vlažnim maramicama ćete brzo i lako ukloniti trag od voštanih bojica.

 

8. Dlake od ljubimaca

 

Dlake od kućnih ljubimaca mnogima su noćna mora. Ipak, postoje trikovi uz pomoć kojih ih se možete rešiti lakše, bez uključivanja usisivača, četkanja i tome slično. Uzmite vlažnu maramicu i pažljivo pređite preko površine gde su se dlake nakupile. Ubrzo će se one naći na njoj, a vaš životni prostor će biti lepši i čistiji.

 

ljubimci, Kućni ljubimac
foto: Profimedia

 

9. Uklanjanje prašine sa cveća

 

Uzmite maramice na bazi  vode i u nekoliko poteza možete prebristati listove sobnog bilja, ali i onog koje je napravljeno od veštačkih materijala. Samo pažljivo i vodite računa da ne oštetite biljku.

 

10. Za čišćenje skaja i kože

 

Vlažne maramice će vam pomoći da uklonite mrlje koje su se nakupile na kožnim torbama, novčanicima, ali i cipelama od ovog materijala. U samo nekoliko poteza sve vaše stvari će ponovo izgledati kao nove. 

 

 

makonda-tracker