obratite pažnju!

I osobe sklone ALERGIJAMA mogu imati kućnog ljubimca: 3 rase pasa koje su IDEALNE ZA STAN i ne linjaju se

1

Sada i vi možete imati najboljeg prijatelja koji će vam pružiti mnogo bezuslovne ljubavi.

foto: Shutterstock/Prostock-studio
foto: Shutterstock/Prostock-studio

Postoji veliki broj rasa pasa koji su u opticaju da se usele u vaš dom. Svi imaju izazov kada žele da udome kuče, pa je jedan od zadataka koji dotatno otežava udomljavanje jeste kada je osoba sklona alergijama. 

 

I za to postoji rešenje. Postoje psi koji su hipoalergijski i koji se ne linjanju previše, pa sa njima nećete imati probleme, odnosno nećete kijati, kašljati ili imati neke druge alergijske reakcije. 

 

Bišon, Kuče, pas, Kućni ljubimac
foto: Shutterstock/Irene Miller

 

Kovrdžavi bišon

 

Jedna od rasa pasa koja je najpopularnija među ljudima je sigurno kovrdžavi bišon. Ova rasa je vrlo laka za dresuru i veoma je privržena svom vlasniku. Mada mnogi pretpostavljaju da će sa njim biti problema zbog guste dlake, ipak to nije slučaj. Samo ćete morati da ga četkate kako se ne bi nakupljala perut, ali za sve drugo, nemate brige sa njima. 

 

Labrador, Kuče, Kućni ljubimac, Pas
foto: Shutterstock/Dora Zett

 

Labrador

 

Ono što je karakteristično jeste da je ova rasa nastala ukrštanjem sa pudlama, a one su poznate po tome da se ne linjaju. Tako i labradori nemaju sklonost ka linjanju. Ako vam se ne dopadju previše pudle, sigurni smo da ne možete odoleti labradoru jer oni izgledaju kao džinovske mede kojima je nemoguće ne nasmejati se i ne pomaziti ih. 

 

pas, Kućni ljubimac, igra, sreća
foto: Profimedia

Maltezer

 

Možda baš maltezer može biti vaš pas iz snova, jer oni ne mogu izazvati neku alergisjku reakciju kod vas. Oni će vam biti privrženi i pratiti vas u stopu, gde god da pođete. Ova rasa pasa čak od vas ne zahteva da ih svakodnevno četkate, tako da ćete sa njima uživati .

 

 

makonda-tracker