KO BI REKAO?

DANAS SU USPEŠNI I SREĆNI LJUDI: Ove poznate ličnosti su PROMENILE POL, mnogi nisu mogli da poveruju o kome se radi! (FOTO)

0

Njihove životne priče su veoma interesante i poučne

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laura Jane Grace (@laurajanegrace) on

 

Džez Dženings

 

Džez je poznati jutjuber, govornik i najmlađi LBGT aktivista. Kada je imala samo devet godina, nakon što je izbačena iz ženskog toaleta u školi (tada je bila dečak) snimila je video poruku za tadašnjeg predsednika Amerike Baraka Obamu i objasnila problem nerazumevanja i neodobravanja transrodnih osoba.

 

Džez i njeni roditelji zajedno su osnovali fondaciju TransKids Purple Rainbow, koja pruža podršku trasrodnim tinejdžerima, a 2016. objavila je knjigu pod nazivom Biti Džez: Moj život kao transrodni tinejdžer. Pokrenula je i tv emisiju "Ja sam Džez" i sada je jedna od najpopularnijih transrodnih uzora u celom svetu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jazz Jennings (@jazzjennings_) on

 

Ejdijan Dauling

 

Danas je poznat kao uspešan jutjuber i bodibilder, ali i advokat i aktivista za prava transrodnih osoba. Takođe je i suprug i otac. Ejdijan je prvi transrodni muškarac koji se našao na naslovnoj strani kolekcionarskog izdanja magazina Men’s Health.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aydian Dowling • TransActivist (@alionsfear) on

 

Lea Ti

 

Poznata manekenka i zvezda modne kući Živanši, ikona pop kulture i zastupnik za prava trasrodnih osoba. Ćerka je poznatog brazilskog fudbalera Toninja Sereza. Ona je prva transrodna osoba koja je prikazana na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara - povela je brazilsku fudbalsku reprezentaciju na stadion tokom OI u Riju 2016. godine.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lea T (@leat) on

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker