ako tragate za mirom...

Moćno: Šta sve možete postići paljenjem obične sveće četvrtkom

0

Onaj ko gleda plamen u nekoj tuzi, bolu ili strahu, osetiće njen plam i doživeti ga kao utehu...


Značenje boja sveća

foto: Profimedia

Crvena

 

To je sveća gerilaca ili učesnika u borbi koji nikad neće izgubiti hrabrost za ono što mu je u životu važno ili je važno osobama koje voli. To je boja hrabrosti i akcije, seksualne strasti i potencije. Podiže nivo životne energije, popravlja cirkulaciju i podiže krvni pritisak. Povezana je s reprodukcijom i plodnošću, pa oslobađa seksualne disfunkcije, posebno impotenciju. To je boja fizičkog zdravlja, ali i besa.


Bela

 

Ova sveća je simbol vizionara i inovatora, koji nikad neće ostati bez životne energije i entuzijazma, i uvek će znati da se prilagode životnim okolnostima. Koristi se u ritualima za zaštitu, čišćenje i lečenje, kao i za kontakt sa višim ja i anđelima. Može se upotrebljavati kad čoveku predstoji put - prilikom rođenja, venčanja ili u ritualima dobrodošlice. Posebno je efektna ponedeljkom.


Narandžasta

 

Sveća ove boje pripada onima koji u životu uvek šire radost oko sebe. To su osobe koje upotpunjuju društvo i u stanju su da spoje nepomirljive potrebe i prioritete, kako kod sebe, tako i kod drugih. Boja označava Sunce, boja mentalne i fizičke kreativnosti i rasta, samopouzdanja i poverenja.

 

3 ritala koja poput magneta privlače ljubav: Nećete moći da mrdnete od udvarača (FOTO)

 

Može da se koristiti za meditacije vezane za poslovne stvari, kako bismo podstakli kreativnost, ali iznad svega koristi se za buđenje radosti. Najbolji efekat ima nedeljom.


Žuta

 

Žuta sveća je boja osobe koja je vešti komunikator, koja ima sposobnost jasnog mišljenja i donosi red umesto haosa, i sigurnost umesto nesigurnosti. To je osoba koja može da pokrene mase. Možete da je koristite kad želite da podstaknete poverenje i prihvatanje (vaših stavova, odluka) od strane druge osobe. Koristite je i za sreću na putovanju. Najbolje ju je paliti sredom.


Plava

 

Boja za uzvišene i one koji donose pravdu, idealistične i altruistične osobe. Ti ljudi u životu se neretko mogu žrtvovati za druge svojim izborom, čak i kad drugi to ne očekuju. Uopšteno, to je boja ozdravljenja, odnosno deluje lekovito na telo i duh. Pomaže da pomerimo granice svojih mogućnosti, kad treba da otkrijemo istinu ili tražimo duhovno vođstvo. Proširuje horizonte i povećava mogućnosti, nudi zaštitu i smirenje u turbulentnim i kriznim vremenima. Palite je četvrtkom.

makonda-tracker