Prelepe i vitke zavodnice ovako izgledaju zbog ključnih životnih navika...
1. Za Francuskinje je ključna umerenost
Iako je francuska kuhinja poznata po svojim kremastim umacima, sirevima, dekadentnim desertima i divnim vinima, Francuzi ne jedu stalno takvu hranu. A kad je jedu, jedu male porcije, dovoljne da zadovolje želju. Isto tako, žene iz Francuske sebi ne uskraćuju ponekad neku poslasticu. Francuska kuhinja je jako bitna stavka u životu tih ljudi, deo je kulture i regionalni ponos, ali to ne znači da će svaki obrok biti kao gozba. Ali, vino je deo svakog obroka, ponovo umereno. Pije se jer pruža zadovoljstvo, polako i umereno.
2. One jedu pravu hranu
Retko ćete u francuskim prodavnicama pronaći nemasnu ili dijetalnu hranu. Francuzi preferiraju punomasnu hranu, maslac, pavlaku, sve vrste sireva i dobar komad mesa. Ali to ima smisla, jer neobrađena hrana ima puni ukus i zadovoljavajuća je, pa je se i manje pojede za obrok. Ovako Francuskinje održavaju svoje zdravlje, među njima se retko vidi da neko ima "potrebu" za slatkim ili masnim, a obroci se sastoje od hrane koja nije prerađena. Meso i riba uz dodatak povrća je obrok koji se najčešće vidi na stolu. Čak i maloj deci se poslužuje prava hana, a ne kašice, i od najmlađe dobi ih se uče da jedu kašikom i viljuškom.
Meni sastavljen po meri Merilin Monro: Neobičan program ishrane jedne od najlepših žena ikada (FOTO)
3. Obrok služi za odmor i za uživanje u društvu porodice i prijatelja
Retko ćete videti Francuze da jedu brzu hranu, njima je ručak kao gozba. U hrani se polako uživa, a vreme se koristi kako bi se socijalizovali i odmorili. Porodični ručak nije samo hrana za telo, nego i za dušu i um. Tipični francuski obrok traje nekoliko sati i uključuje žive razgovore i debate.
Nastavak teksta na sledećoj strani...