uzročnici masnih naslaga

Zbog OVOGA dijete i vežbanje nemaju efekat: Otkrivamo glavnu prepreku do ravnog stomaka!

0
Verovatno niste ni sanjali da ovih 7 razloga utiču na gomilanje sala na stomaku
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kada je reč o figuri, san svake žene je ravan i zategnut stomak. Ali, iz različitih razloga, mnoge u tome nikad ne uspeju.

 

Možete da se trudite, vežbate i odričete hrane koliko god hoćete, ako radite ovih 7 stvari, iako na prvi pogled ne izgleda kao da imaju veze sa gojenjem u predelu stomaka, nikad nećete stići do cilja.


Doktorka Merilin Glenvil, autorika knjige Salo na sredini otkrila je bizarne razloge zbog čega nemate ravan stomak i željene konture trbušnih mišića, piše Dejli mejl.

 

1. Žvačete žvaku
Zbog nje gutate puno vazduha, koji ostaje zarobljen u vašem probavnom traktu. To uzrokuje nadutost i gasove. Isto to se može dogoditi i prilikom trčanja, prebrzog jedenja, pričanja dok jedete i ispijanja pića na slamčicu.

 

2. Prebrzo jedete
Ako jedete na brzinu, telo je pod stresom jer žurite. Ono reaguje na stres tako što ili "pobegne" ili se "pritaji", pa energiju potrebnu za probavu u tom trenutku usmerava u vaše ekstremitete. Telo tada doslovno "zatvara funkcije" probave, pa hrana stagnira i fermentiše se, zbog čega ste naduti i imate gasove.

 

I ukusno i korisno: Da biste imali ravan stomak, jedite ovo voće što češće

 

3. Hormon stresa
Kortizol je najčešći razlog skupljanja masnih naslaga na stomaku. Naše telo je "programirano" da reaguje na stresne sitaucije begom ili smirivanjem. Ali, problem je što je danas većina ljudi pod hroničnim stresom jer kasni na sastanak, na autobus, zbog posla, porodice... Telo više ne razlikuje te situacije. Ono očekuje da ćete na stres reagovati fizičkom akcijom. Ako vi tako ne reagujete, a većina to ne radi, ono jednostavno hranu taloži kao mast u organizmu. Razlog zašto se taloži baš na struku jeste jer je jetra blizu, pa se brzo može konvertovati u energiju ako je potrebno. Tako se telo prirodno priprema za sledeći napad stresa.

makonda-tracker