trener poznatih

Bar nešto od ovoga svi možemo da uradimo: Fitnes guru Madone i Sandre Meljničenko otkrio tajnu njihove vitkosti

0

Jedan od najpoznatijih svetskih fitnes stručnjaka otkrio je tajnu savršene linije Madone, Sandre Meljničenko, Gvinet Paltrou...

 

 

foto: Sandra Meljnicenko Bertrand-Hillion Marie-Paola / Abaca Press / Profimedia
foto: Sandra Meljnicenko Bertrand-Hillion Marie-Paola / Abaca Press / Profimedia

Fitnes stručnjak Džonatan Guder poznat je kao jedan od omiljenih trenera poznatih ličnosti. On je, sarađivao sa brojnim velikim zvezdama svetste šoubiz scene.

 

Između ostalih, njegove usluge su tražili slavna pevačica Madona, holivudski glumci Gvinet Paltrou i Ralf Fajns, kao i bivša članica grupe Models i manekenka Sandra Meljničenko.

 

Slavni trener je jednom prilikom čak izjavio da mu je Sandra jedan od najboljih klijenata sa kojima je ikada sarađivao. Guderov moto je da nije neophodno imati samo zdravo srce, pluća i jake mišiće.

 

Kako kaže, veoma bitna je koordinacija celog tela i da se sve vežbe rade pravilno uz adekvatnu ishranu. Ipak, na prvom mestu mu je jedna stvar, a to je da se osobe kojima pomaže ne dobijaju konstantno mišičnu masu. Na taj način on pomaže ljudima da "ubiju" masti, kao i da imaju vitkije mišiće.

 

Sandra Meljničenko je jedna od najboljih Guderovih klijentkinja
Sandra Meljničenko je jedna od najboljih Guderovih klijentkinjafoto: Sandra Meljnicenko Bertrand-Hillion Marie-Paola / Abaca Press / Profimedia

Radimo na više nivoa, a ne samo na jednom. Izbegavamo vežbe s mašinama. Na našem treningu mišić mora više da se stabilizuje, kao i da rade svi mišići oko njega. Dolaze mi ljudi koji su prošli puno trenera, ali nisu imali toliko dugu i vitku telesnu građu kao što su želeli - kaže Guder.

 

Kako objašnjava, ključ je u tome da se ne radi sa velikim teretima, ali je i ishrana važan faktor.

 

I Madona je Guderova klijentkinja
I Madona je Guderova klijentkinjafoto: Instagram

- Ne teramo klijente da dižu težine, već da rade vežbe koje će im izdužiti mišiće. Hrana je vrlo bitna, takođe. Neprijatelj linije je šećer, a ne masti. Šećer transportuje masnoću u masne ćelije, a to opterećuje metabolizam i sprečava sagorevanje masti. U mom programu nema brojanja kalorija, ali ima ograničenja u slatkišima, jedenju paste, hleba i krompira i unosa alkohola - objašanjava Guder.

 

I Gvinet Paltrou je radila sa Guderom
I Gvinet Paltrou je radila sa Guderomfoto: Instagram

Kako kaže, vaš trening mora biti raznovrstan, a optimalno je da trenirate tri puta u sedam dana, ne više od 40 minuta.

 

Treninzi ne smeju biti jednolični. Osim vežbi oblikovanja na parteru, ubacujem elemente pilatesa, plesa, bitna je promena. Time se znatno ubrzava metabolizam - navodi ovaj stručnjak,.

 

GUDEROVI SAVETI

 

  • Nemojte isključivo da trčite. Neohodno je da trčanje kombinujte sa koracima (levo, desno, unazad), kao i sa preskakanjem konopca
  • Hleb, pasta i krompir su veliko - NO NO! Kao i generalno slatki ugljeni hidrati
  • Alkohol nikako ne utiče dobro
  • Nikako nemojte da dižete velike težine, pošto tako dobijate veće mišiće
  • Neophodno je da imate različite aktivnosti i vežbe kako se ne bi desilo da u jednom momentu počnete da stagnirate ili da se povređujete
  • Morate da shvatite koje vežbe i aktivnosti vam najviše prijaju. Za nekoga je to teretana, za nekoga aktivnosti u prirordi, odnosno napolju
  • Nemojte da odmah da sebi zacrtate neke nerealne želje. Idite korak po korak, uklopite svoje aktivnosti sa poslom i drugim obavezama.

 

makonda-tracker