budite fit

BIĆETE POLETNIJE I OSEĆAĆETE SE MLAĐE: 5 fantastičnih vežbi za žene koje su prešle četrdesetu

0

Kada pređete 40. godinu, a ne bavite se nikakvim sportom, proces starenja će biti primetniji nego kod onih koji se puno kreću i vežbaju. 

5 vežbi za žene koje su prešle 40. godinu
5 vežbi za žene koje su prešle 40. godinufoto: Profimedia

 Ako uvedete ove vežbe u rutinu treninga, osećaćete se ubrzo 20 godina mlađe!

 

1. Preskakanje užeta

 

Preskakanje užeta je vrlo jednostavno, a nekoliko minuta dnevno može napraviti čuda. Ovako ćete učinkovito preskakati uže: uzmite uže i pokušajte pronaći ugodan tempo – ali ne previše polagan. Skočite 15 puta, napravite pauzu od 10 sekundi i ponovo skočite 15 puta. Taj postupak ponovite ukupno pet puta.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kiara ♡| Jump Rope Fitness (@jumpwithkiara) on


2. Supermen

 

Neke od vas sigurno znaju supermen-položaj. Radi se o dobrom istezanju. Ovaj položaj često se radi nakon kruga vežbi u treningu, odnosno za vreme „hlađenja“. Protegnućete zglobove.

Kako se izvodi vežba: Lezite na stomak. Zatim, ispružite noge tako da napnete zadnjicu. Noge podignite oko 50 cm u vazduh. Isto važi i za ruke – ispružite ih i malo podignite. Pokušajte ostati u ovom položaju nekoliko sekundi – osetićete napetost u zadnjici, rukama i leđima.

 

3. Čučnjevi

 

Čučnjevi jačaju muskulaturu nogu i ujedno treniraju zadnji deo. S ovom vežbom se treniraju donji deo tela i kolena. Ako je nekom pritisak na kolenima za vreme čučnjeva prejak, sme se koristiti stolicom kao pomoćnim sredstvom. Kako se to radi: Stavite stolicu iza sebe. Stopala neka budu u širini kukova. Savijte kolena prema dole i sedite na tri sekunde. Za one koji se bave sportom – radite kao da ćete sesti na stolicu. Ostanite u tom položaju nekoliko sekundi. Radite tri puta po 20 čučnjeva.

 

Nastavak na sledećoj strani.

makonda-tracker