EFIKASNO

U prvoj nedelji se gubi do 10 kilograma: Dijeta koja je zaludela svet (FOTO)

0

Slogan ove dijete je jedite šta želite i trajno smršajte

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ako ste mislili da ćete ovom tehnikom mršavljenja samo izgubiti kilogarme na kratko vreme, prevarili ste se, jer čuvena francuska dijeta garantuje dramatične i dugoročne rezultate. Francuskinje već 10 godina koriste režim ishrane koji garantuje trajni gubitak kilaže.

 

Dukan dijetu je osmislio poznati nutricionista doktor Pjer Dukan (Pierre Dukan), a danas se više od 1,5 miliona Francuskinja kune da dijeta ima fascinantne rezultate.

 

Ove dijete se drže i zvezde kao što su najplaćeniji svetski model Žizel Bundšen i holivduska diva Dženifer Lopez koje je, takođe, namamio slogan - jedite šta želite i trajno smršajte.

 

Posle ove dijete trebaće vam kupaći bar za broj manji: Dijeta sa lubenicom koja topi kilograme za 5 dana (FOTO)

 

Dukan dijeta su zapravo četiri vrlo različita programa ishrane, koji slede jedan za drugim. Na početku odmah dođe do naglog gubitka kilograma, a zatim dolazi jednostavan režim realne ishrane koji sprečava povratak kilograma.

 

Ključni element koji povezuje sva četiri koraka je dan u nedelji kada ne jedete ništa nego samo proteine. Zbog velikog unosa proteina tada treba piti 3 litra vode na dan. Ali, morate se odreći maslaca i ulja.

 

Nastavak dijete na sledećoj strani...

 

makonda-tracker