Stres, anksioznost, emotivna neispunjenost... Sve su to razlozi zbog kojih jedemo čak i onda kada ne moramo.
2. Gladan nos
Ono što u većini slučajeva mislimo o ukusu povezano je s mirisom hrane. Naše čulo mirisa osjetljivije je nego čulo ukusa. Kako bi zadovoljili miris, pokušajte s vežbom mirisanja vaše hrane pre nego je počnete jesti.
Na taj čete način koncentrisano uživati u hrani i njenoj aromi. Kada osetite mirise koji vam se sviđaju (miris vanile ili cimeta), dobro razmislite kakve emocije pobuđuju u vama.
3. Gladna usta
Ono što mislimo o ukusnoj hrani često ima veze s tim iz koje zemlje dolazimo i kako se jelo u našoj porodici. To uključuje koliko želimo da nam hrana bude slana ili slatka i kakve začine volimo. Ono što se u našoj zemlji smatra delikatesom, u drugoj je sasvim neprihvatljivo.
Nastavak pročitajte na sledećoj strani