izuzetno efikasna

Džulija Roberts, Kim Katral i Hilari Svonk se kunu u ovu dijetu: Masne naslage nestaju, a jedna namirnica je ključna

0

Perikoneova dijeta pored toga što garantuje gubitak suvišnih kilograma, takođe vraća mladolik izraz licu

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Perikoneova dijeta se zasniva na korišćenju namirnica čijim unošenjem se dobija mladolik izgled i istovremeno tope masne naslage. Jedna od osnovnih namirnica je divlji losos, koji se preporučuje u gotovo svakom obroku.

 

Nikolas Perikone je dermatolog, profesor i autor mnogih knjiga čija je tematika ljudski izgled i zdravlje. Njegovih saveta pridržavaju se mnoge holivudske dive, a sam Nikolas je bio vrlo čest gost u Oprinoj emisiji.

 

Holivudske dive, Džulija Roberts, Kim Katral, Hilari Svonk i Kortni Koks oduševljene su Perikoneovim jelovnikom.

 

Mali test za savršenu dijetu: Ako mršavljenje ne ide po planu, sigurno grešite u ovome (FOTO)

 

Hrana za mladost

 

Riba je bogata omega-3 masnim kiselinama koje su neophodne za dobro raspoloženje, lepu kožu i regulaciju težine. Zbog toga je prema Perikoneu treba jesti nekoliko puta na dan. Najbolji je losos, ali može se koristiti i tuna, pastrmka, kao i školjke.

 

Luk, beli luk i mladi luk pomažu jetri da se oslobodi toksina i kancerogena, a ječam se može koristiti u pripremanju doručka, u supama i čorbama kao zamena za pirinač. Ječam je bogat proteinima i aminokiselinama, pa usled toga stabilizuje nivo šećera u krvi i reguliše povišen pritisak.

 

Grašak i sočivo pomažu pri snižavanju holesterola. Jogurt i kefir sadrže zdrave bakterije koje jačaju imunitet kao i kalcijum koji učestvuje u procesu sagorevanja masti.

 

Nastavak na narednoj strani...

 

 

makonda-tracker