S obzirom na probleme sa štitnom žlezdom, popularna pevačica mora da pazi na ishranu, koja obiluje zdravim namirnicama, a jedno jelo joj je posebno drago.
Hrvatska pop zvezda Jelena Rozga održala je juče u Beogradu peti koncert u Centru "Sava" i ponovo je nastupila u dupke punoj sali.
Publika je uglas s lepom Splićankom pevala njene najveće hitove, a ona je očarala fanove, kao i uvek, svojim glasom, energijom, osmehom i lepotom koja ju je svrstala u najatraktivnije žene Balkana.
Rozga je pred svoje obožavaoce izašla na binu u čipkanom kombinezonu mini dužine, koji je naglasio njen vitak stas, koji pevačici nije stigao slučajno – ona i te kako vodi računa šta jede, naročito zbog svojih zdravstvenih problema.
Kako je pevačica objasnila jednom prilikom, njoj je utvrđena hipertireoza, stanje prekomernog lučenja hormona štitne žlezde, koje je relativno često u žena između 20. i 50.godine života.
– Pred kraj 2006. godine osetila sam promene na svom telu. Preterano umaranje, gubitak težine i veliki problemi sa kožom. To je bilo baš u periodu kada se moj život menja, kada sam otišla iz grupe "Magazin" i započela solo karijeru. Odlučila sam da ispitam promene s medicinske strane i, nažalost, dijagnostifikovana mi je hipertireoza – ispričala je pevačica svojevremeno "Hello" i objasnila da svaki dan započinje hormonskom terapijom.
Šta Jelena Rozga jede svakodnevno?
Kod ovakvih poremećaja, ishrana je jedan od najvažnijih fakora da se stanje drži pod kontrolom, pa joj Jelena Rozga pridaje mnogo značaja. To nije lako jer je pevačica, priznaje, gurmanka, a mediji su pre nekoliko godina pisali da ona već dugo ima 57 kilograma.
– Trudim se da hrana koju unosim bude lagana i zdrava. Jedem više puta dnevno, ali u manjim količinama, zato što to odgovara mom organizmu. Nekada sebi dam oduška i opustim se. Volim mediteransku hranu, laganiju ishranu, koja sadrži dosta voća, povrća i ribe. Zimi obožavam da jedem pečeno kestenje – ispričala je ona za express.ba jednom prilikom.
Rozga kaže da nije ljubiteljka jela od iznutrica, kao ni pršute i jagnjetine, ali postoji nešto što je svakog dana obavezno deo njenog jelovnika. U pitanju je – supa.
Šta će se desiti ako svaki dan jedete supu?
Ništa nije tako zadovoljavajuće kao tanjir pun tople i hranljive supe, naročito u zimskim danima ili kada se ne osećamo najbolje. Jasno je da je često konzumiranje supe, bila ona retka ili gustai kremasta, mesna ili napravljena samo od povrća, jedna od najboljih stvari koje možete da učinite za svoj organizam.
Portal Eat This, Not That izdvojio je nekoliko razloga zbog kojih treba jesti supu svakodnevno, a to su:
- poboljšaće vam se zdravlje creva,
- dobićete "injekciju" proteina,
- unećete veliku količinu antioksidanasa,
- brže ćete se zasititi i
- unećete više hranljivih materija, ali manje kalorija.
BONUS VIDEO
Jelena Rozga o zdravstvenim problemima