baš je smršala

Obukla omiljene farmerice i pokazala NIKAD MRŠAVIJE TELO: Dijeta Dženifer Lopez dala sjajne rezultate, a evo šta jede

0

Čini se da Džej Lo sada više nego ikada želi da ima besprekornu liniju

DIJETA DŽEJ LO JE I TE KAKO EFIKASNA ALI I RIGOROZNA
DIJETA DŽEJ LO JE I TE KAKO EFIKASNA ALI I RIGOROZNA foto: EPA / NINA PROMMER

Glumica i pevačica Dženifer Lopez se trudi da živi život punim plućima zato joj je važno da uvek izgleda besprekorno. Upravo zbog toga je stil života nešto što je za nju i te kako važno.

 

Iako je sada u centru pažnje medija zbog svog navodnog razvoda od Bena Afleka ona ne prestaje da pleni poglede, jer, kako mnogi misle, nikada bolje nije izgledala.

 

Naporne vežbe u teretani, dijete i odabir samo zdravih namirnica učinili su da Džej Lo dovede liniju do savršenstva.

Nije tajna da ona ima intenzivnu fitnes rutinu, koja uključuje mnogo vežbi za trbušnjake, dizanje tegova i dosta plesa. Takođe redovno objavljuje svoje slike i video zapise iz teretane, dokazujući da naporno radi da bi izgledala tako J.Lo.

 

Ona je jednako disciplinovana i kada su u pitanju navikame u ishrani. 
Pevačica, glumica i plesačica održava ravnotežu i trudi se da donese pametne odluke o tome šta će joj završiti na tanjiru.

 

Na kraju krajeva, ona mora da jede zdravo da bi održala nivo energije na visokom nivou, jer se veoma mnogo troši svakog dana. Jednom prilikom pevačica je otkrila da zahvaljujući Dukanovoj dijeti izgleda savršeno uprko činjenici da gazi 6. deceniju života.

 

DŽEJ LO DOVELA LINIJU DO SAVRŠENSTVA
DŽEJ LO DOVELA LINIJU DO SAVRŠENSTVAfoto: @BlackBelts / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Tokom ove dijete gubi se mnogo kilograma za samo nekoliko dana, a u organizam se ne unosi ništa drugo do benačevine. Ona ima nekoliko faza kroz koje prolazi telo tokom ove dijete.

 

Faze napada

 

Prva faza, nazvana "faza napada", traje od pet do deset dana, u zavisnosti od toga koliko kilograma želite da izgubite.

 

- Tokom tih dana proteini podstiču izbacivanje suvišne tečnosti, a ketoni koje organizam proizvodi usled pojačanog unosa belančevina suzbijaju apetit. Pri tom, zadržavate mišićnu masu i zdrav izgled kože - tvrdi doktor Dukan.

 

Jede se: pileće i ćureće meso, ribu (najbolje plavu morsku), teletinu, junetinu i jagnjetinu, jaja, nemasni sir i jogurt, bademe. Dozvoljeno je i svinjsko meso, ali u manjim količinama.

 

Traje: od pet do deset dana.

 

PEVAČICA PRIMENJUJE DUKAN DIJTEU
PEVAČICA PRIMENJUJE DUKAN DIJTEU foto: The Hollywood JR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Proteinski dan

 

Držeći se jednog proteinskog dana nedeljno možete odmah da izgubite od pola do jednog kilograma i da se tako oslobodite viška koji se nakupio.

 

Dr Dukan preporučuje da to bude četvrtak. "Proteinski četvrtak" postao je toliko popularan u Francuskoj da mnogi restorani tog dana služe isključivo ribu ili meso, bez povrća kao priloga ili salate.

 

Faza povrća

 

Nakon "faze napada" sledi razdoblje u kojem ćete jelovnik, koji se sastojao samo od mesa, ribe i nemasnih mlečnih namirnica, obogatiti neograničenim količinama povrća. U tom periodu gubićete kilogram nedeljno, bićete zdravi, srećni i siti.

 

Jede se: sve vrste mesa, ribe i mlečnih proizvoda, kao i u prvoj fazi, i sirovo, bareno i grilovano povrće. Ne preterujte s krompirom.

 

Traje: koliko želite (nedeljno se gubi 1 kg)

 

DŽEJ LO GODINAMA NOSI TITULU JEDNE OD NAJZGODNIJIH PEVAČICA NA SVETU
DŽEJ LO GODINAMA NOSI TITULU JEDNE OD NAJZGODNIJIH PEVAČICA NA SVETU foto: Michael Stewart / INSTAR Images / Profimedia

Faza osnaženja

 

Kada dostignete željenu težinu, počinje "faza osnaženja" u kojoj ćete početi da jedete sve one namirnice koje ste za vreme prve dve faze izbegavali, poput voća, hleba, sira, testenina...

 

U ovoj fazi sebi tokom nedelje možete da priuštite dva nagradna obroka s puterom, hlebom, tortom, kolačem, čokoladom, alkoholom... Nećete gubiti kilograme, ali ih nećete ni dobijati. Ako se ovog režima ishrane pridržavate pet dana, dodatno ćete zacementirati prethodni gubitak kilograma.

 

Jede se: obogatite jelovnik voćem, hlebom, tvrdim sirevima, testeninama... Dva puta nedeljno smete da date sebi oduška i da se počastite parčetom torte, kolačem, čokoladom, alkoholom, kaloričnim frapeom...

 

Traje: pet dana (ne mršavite i ne gojite se).

 

Bonus video:

Džej Lo i Ben Aflek zajedno u javnosti 

 

makonda-tracker