prelepa

Zahvaljujući ovom JELOVNIKU Amal Kluni ima savršenu liniju: Doručak, ručak i večera zgodne advokatice će vas iznenaditi

0

Lepa supruga Džordža Klunija ima telo na kojem bi joj pozavidele i mnogo mlađe žene 

foto: EPA /  IAN LANGSDON
foto: EPA / IAN LANGSDON

Prelepa advokatica i supruge poznatog glumca Džordža Klunija, Amal Kluni godinama predstavlja modnu inspiraciju za žene širom sveta.

 

Osim što ima istančan modni ukus, Amal Kluni žene širom sveta oduševljava i svojom idealnom linijom, zbog koje joj svaki odevni komad stoji savršeno.

 

Mnogi joj mogu pozavideti na uspehu koji je postigla, jer je osim što je lepa i zgodna, izgradila i uspešnu karijeru, majka je dvoje dece, supruga, a pri tom izgleda kao boginja sa Olimpa.

 

 

Ipak, takav izgled nije joj došao preko noći. Lepa Amal se već  godinama pridržava gastronomskog rituala koji se sastoji od nekoliko obroka dnevno.

 

Za nju je najvažniji - doručak. Uprkos tome što mnogi smatraju da kao sa fotografija poznate dame dan započinju, recimo, ceđenom pomorandžom, to kod Amal nije tako.

 

Kod nje je doručak rezervisan samo za zdrave namirnice, koje i obezbeđuju dovoljno energije. Na primer, supa od morskih algi sa tvrdo kuvanim jajima. Supa, pa još od algi, to možda nije konvencionalan doručak, ali Amal očigledno pomaže, budući da se najčešće nađe na njenoj jutarnjoj trpezi.

 

Kako Amal Kluni održava vitku liniju godinama
Kako Amal Kluni održava vitku liniju godinamafoto: EPA-EFE/Ron Sachs / POOL

 

U vreme ručka se trudi takođe da jede samo najkvalitetniju i najzdaviju hranu. Ona je jednom prilikom za Vog rekla da ne samo da voli da jede, već je i pravi majstor za špagete sa mini-ćuftama od ćurećeg mesa i pileća prsa u sosu od limuna. Salata mora da bude vitaminska bomba, i uglavnom predstavlja miks svežeg sezonskog povrća.

 

I na posletku, dolazimo i do večere. Na meniju se kod nje u poslepodnevnim satima često nađu italijanski specijaliteti. Džordž se svojevremeno pohvalio da bi njegova supruga mogla da radi kao pica-majstor u najboljim tratorijama.

 

Omiljena im je „margarita“ sa dodatkom rukole, a u repertoar uključe i ponešto iz kuhinje Libana, zemlje iz koje Amal vodi poreklo, kao i indijska i japanska jela.

 

Lepa Amal otkriva tajnu vitke linije - jelovnik
Lepa Amal otkriva tajnu vitke linije - jelovnik foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

 

- Sama pravi vrhunske njoke i pesto sos, prste da poližeš! - otkriva slavni glumac.

 

Ukoliko požele još nešto da gricaju, to nikako neće biti smoki, čips i slične nezdrave stvari. Porodica Kluni često zajedno uz omiljeni film ili društvene igre uživa, verovali ili ne, u kokicama.

 

Kako je često pitaju u javnosti o tome kako održava vitku liniju oduvek, Amal je otkrila i da je važno da se unosi dosta tečnosti, kao i da ona svakodnevno unese najmanje 2 l čiste vode.

 

Osim toga, u toplim letnjim danima može u obzir da dođe i neki voćni koktel, a u večernjim satima se sa suprugom i prijateljima često počasti i pravim koktelima, čiji je glavni sastojak tekila, limeta, agava i brusnica.

 

 

makonda-tracker