Ako treba da do leta izgledate savršeno i da održavate kilograme, onda imamo savršena jela za vas.
Sastojci:
- 3 šolje brašna
- 1 šoljica šećera
- 2 velike kašike kakaoa
- 1 kašičica soli
- prašak za pecivo
- 3 kašičice sode bikarbone
- 1 jaje
- 1 šoljica mleka
- 2 kašike ulja
- ekstrakt vanile
- 1 šoljica vode
Priprema:
Stavite u jednu posudu brašno, šećer, kakao, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu, a u drugu posudu pomešajte ostale sastojke. Smesu iz druge posude sipajte u prvu i sve to dobro umutite mikserom. U dobijenu glatku smesu dodajte pola šoljice zagrejane vode i sve to promešajte.
Smesu izlijte u kalup i pecite oko pola sata na 180 stepeni. Ispečeni kolač secite po želji i sačekajte da se ohladi pre posluženja.
Ukoliko ga režete na 12 kriški, svaka će imati 200 kalorija, te ćete lakše ograničiti unos.
Nastavak na sledećoj strani...
Beli luk je jedan od sastojaka koji će se naći u ovoj čorbi, a zahvaljujući sastojcima koji se nalaze u njemu - garlicinu, skordininu i alicinu, beli luk deluje antibiotski, a zbog alicina ima i antikancerogeni potencijal, antivirusno, antigljivično, antiupalno, antiparazitsko i antioksidacijsko dejstvo!
Utvrđeno je da on deluje i afrodizijački jer podstiče protok krvi u polne organe. Beli luk sadrži brojne minerale, pre svega fosfor, kalcijum, kalijum, gvožđe i bakar, a odličan je izvor i vitamina, na prvom mestu vitamina C i vitamina B6.
Sastojci:
- 1 praziluk
- 2 glavice crnog luka
- pola kilograma krompira
- malo putera
- 1 kocka pileće supe
- 180 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašičica sušenog ruzmarina
- 2 glavice belog luka
- so
- biber
Priprema:
Prvo je potrebno da zagrejete šerpu i da u njoj istopite puter. Nakon toga dodajte prethodno iseckan crni luk, a nakon toga dodajte iseckani praziluk i beli luk.
Nakon toga propržite još 2 minuta pa dodajte krompir i ruzmarin.
Zatim nalijte sve to vodom i kuvajte dok ne provri. Kada provri dodajte kocku za supu i mešajte dok se ona ne otopi. Zatim posolite i pobiberite po svom ukusu.
Skupane sastojke ispasirajte štepnim blenderom, a nakon toga je vratite na vatru i dodajte pavlaku za kuvanje i mešajte još 10 minuta.
Prijatno!
Nastavak na sledećoj strani...
Sastojci:
- 3 jaja
- 300 g pilećeg filea
- 3 mlada luka
- suvi začin
- so
- beli luk u prahu
- ulje
Pripema:
Potrebno je da pre svega iseckate na kockice pileće mesa, a zatim iseckajte i mladi luk.
Zagrejte ulje u tiganju, a nakon toga propržite mladi luk. Dodajte i piletinu.
Kada malo piletina promeni boju dodajte i malo tople vode da se sve dodatno prokrčka.
Kada voda ispari i dodatno se proprži belo meso, dodajte i 3 jaja koja ste prethodno umutili kako bi se lakše vezala sa ostalim sastojcima.
Promešajte sve dodajte začine i vaš doručak je spreman.
Prijatno!