isprobajte!

Od ovoga se NEĆETE UGOJITI a dobro ćete se NAJESTI: 3 recepta koji su savršen izbor za vašu TRPEZU

0

Ako treba da do leta izgledate savršeno i da održavate kilograme, onda imamo savršena jela za vas. 

Čokoladna torta, Kakao torta, Kakao kolać, Čokoladni kolač
foto: Pixel-Shot/Shutterstock

Sastojci:

 

  • 3 šolje brašna
  • 1 šoljica šećera
  • 2 velike kašike kakaoa
  • 1 kašičica soli
  • prašak za pecivo
  • 3 kašičice sode bikarbone
  • 1 jaje
  • 1 šoljica mleka
  • 2 kašike ulja
  • ekstrakt vanile
  • 1 šoljica vode

 

 

Priprema:

 

Stavite u jednu posudu brašno, šećer, kakao, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu, a u drugu posudu pomešajte ostale sastojke. Smesu iz druge posude sipajte u prvu i sve to dobro umutite mikserom. U dobijenu glatku smesu dodajte pola šoljice zagrejane vode i sve to promešajte.

 

Smesu izlijte u kalup i pecite oko pola sata na 180 stepeni. Ispečeni kolač secite po želji i sačekajte da se ohladi pre posluženja.

 

Ukoliko ga režete na 12 kriški, svaka će imati 200 kalorija, te ćete lakše ograničiti unos.

 

 

Nastavak na sledećoj strani... 

čorba
foto: Shutterstock

 

Beli luk je jedan od sastojaka koji će se naći u ovoj čorbi, a zahvaljujući sastojcima koji se nalaze u njemu - garlicinu, skordininu i alicinu, beli luk deluje antibiotski, a zbog alicina ima i antikancerogeni potencijal, antivirusno, antigljivično, antiupalno, antiparazitsko i antioksidacijsko dejstvo!

 

Utvrđeno je da on deluje i afrodizijački jer podstiče protok krvi u polne organe. Beli luk sadrži brojne minerale, pre svega fosfor, kalcijum, kalijum, gvožđe i bakar, a odličan je izvor i vitamina, na prvom mestu vitamina C i vitamina B6.

 

Sastojci:

 

  • 1 praziluk
  • 2 glavice crnog luka
  • pola kilograma krompira
  • malo putera
  • 1 kocka pileće supe
  • 180 ml pavlake za kuvanje
  • 1 kašičica sušenog ruzmarina
  • 2 glavice belog luka
  • so
  • biber

 

 

Priprema:

 

Prvo je potrebno da zagrejete šerpu i da u njoj istopite puter. Nakon toga dodajte prethodno iseckan crni luk, a nakon toga dodajte iseckani praziluk i beli luk.

 

Nakon toga propržite još 2 minuta pa dodajte krompir i ruzmarin.

 

Zatim nalijte sve to vodom i kuvajte dok ne provri. Kada provri dodajte kocku za supu i mešajte dok se ona ne otopi. Zatim posolite i pobiberite po svom ukusu.

 

Skupane sastojke ispasirajte štepnim blenderom, a nakon toga je vratite na vatru i dodajte pavlaku za kuvanje i mešajte još 10 minuta.

 

Prijatno!

 

 

Nastavak na sledećoj strani...

Kajgana
foto: Shutterstock/siamionau pavel

 

Sastojci:

 

  • 3 jaja
  • 300 g pilećeg filea
  • 3 mlada luka
  • suvi začin
  • so
  • beli luk u prahu
  • ulje

 

 

Pripema:

 

Potrebno je da pre svega iseckate na kockice pileće mesa, a zatim iseckajte i mladi luk.

 

Zagrejte ulje u tiganju, a nakon toga propržite mladi luk. Dodajte i piletinu.

 

Kada malo piletina promeni boju dodajte i malo tople vode da se sve dodatno prokrčka.

 

Kada voda ispari i dodatno se proprži belo meso, dodajte i 3 jaja koja ste prethodno umutili kako bi se lakše vezala sa ostalim sastojcima.

 

Promešajte sve dodajte začine i vaš doručak je spreman.

 

Prijatno!

makonda-tracker