Kompozitor je otkrio i na koji način priprema obroke.
Dan 5
Doručak: nekoliko komada propržene mlevene junetine.
Ručak: propržena mlevena junetina, nekoliko komada.Primer jela sa mlevenom junetinom.
Potrebno je: 1. 5 kg mlevene junetine, 400 g bukovače, kašičica mlevene paprike, 2 dl soka od paradajza, 100 g slanine, 3 dl juneće supe, 5 kašika ulja, kašika gustina, origano, mešavina začina, so, biber, kašika ulja, kašika gustina i praziluk.
Priprema:
Praziluk i bukovače iseći na kockice, a slaninu na štapiće. Na malo ulja propržiti praziluk i slaninu, a zatim dodati mlevenu junetinu i bukovače pa i njih kratko propržiti. Postepeno dolivati juneću supu i dinstati. Kada je meso upola gotovo, dodati sok od paradajza, mlevenu papriku, origano i začine po ukusu. Dinstati dok meso ne omekša, a tečnost napola ne uvri. Pred kraj dinstanja dodati malo gustina i kuvati dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
Večera: pileći ražnjići sa slaninom.