skinite kilograme uz jogurt

UZ NJEGA SE MRŠAVI, ALI SAMO KADA SE OVAKO KONZUMIRA! Jogurt dijeta za borbu protiv masnih naslaga (PRAVILA)

0

Mnoge dijete kao ključnu komponentu sadrže jogurt, a i često se u preporuci nutricionista jogurt ističe kao mlečna namirnica koja pomaže da budete siti, a ne dobijate kilograme.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Jogurt je fermentisani mlečni proizvod u kojem uživaju ljudi širom sveta i naročito ga piju uz doručak, piše Lovesensa.

 

Istraživanja pokazuju da jogurt ima pozitivan efekat na zdravlje kostiju zbog visokog procenta kalcijuma i na probavu, ali pitanje je - da li jogurt može podstaći proces mršavljenja?

 

Mnoge dijete kao ključnu komponentu sadrže jogurt, a i često se u preporuci nutricionista jogurt ističe kao mlečna namirnica koja pomaže da budete siti, a ne dobijate kilograme.

 

foto: shutterstock

 

Jedan od režima ishrane sa jogurtom je popularna jogurt dijeta koju je promovisala glumiCa Jeannie Mai. Prema njenim tvrdnjama, ova uravnotežena dijeta može pomoći da izgubite 2 do 5 kg tokom 14 dana.

 

Ova dijeta podrazumeva da jogurt pijete dva puta u toku dana, a evo koje su instrukcije:

 

Doručak i ručak: 500 ml jogurta, 90 g žitarica od celog zrna i 1 porcija voća.

Večera: 170 g namirnice koja sadrži "mršave" proteine (piletina, riba), 350 g povrća i mala količina butera.

Užina: 170 g sirovog ili 78 g kuvanog povrća i 500 ml jogurta.

 

 

Ova dijeta podrazumeva da unesete 1 200 kalorija dnevno i preporučuje se da uz ovaj reim ishrane budete fizički aktivni oko 30 do 40 minuta dnevno.

Mnogi stručnjaci za ishranu ističu da je konzumiranje jogurta bez masti korisno tokom procesa mršavljenja. Ipak, u ovom slučaju mišljenja su oprečna. Pojedini dijetetski stručnjaci ističu da nizak nivo masti u jogurtu utiče na povećanje apetita.

 

Sprovedeno je istraživanje na dve grupe žena. U obe grupe bio je ograničen dnevni unos kalorija, a razlika je što je jedna grupa konzumirala jogurt sa niskim procentom masti i visokom procentom masti. Rezultati su pokazali da nema značajne razlike u grupama, već je za gubitak kilograma ključan bio ograničen unos masti i ugljenih hidrata.

 

 

Poznata nutriconistkinja Ana Luque ističe da je jogurt važan sastojak svake dijete i smatra da probiotici u jogurtu pomažu u suzbijanju gojaznosti, poboljšavaju probavu, regulišu želudačnu kiselinu, pomaže kod sindroma nervoznih creva, dijabetesa i usporenog metabolizma.

 

Nastavak na sledećoj strani...

 

makonda-tracker