LAGANA I SOČNA

Bez KROMPIRA i JAJA: Arapsku musaku će obožavati svi vaši ukućani (RECEPT)

2

Sledeći put kad poželite ukusnu musaku, probajte da je napravite po ovom receptu

Musaka
Musakafoto: Shutterstock

Sastojci: 500 g mlevene teletine, 1.5 kg patlidžana, 5 crvenih paprika, 4 paradajza, 2 ljute paprike, 1 veza peršuna, 1 glavica luka, 1 šargarepa, šolja
belog vina, biber i so.

 

Priprema: Propržite luk, ljute paprike i šargarepu. Dodajte mleveno meso, sitno iseckana 2 paradajza, biber i so. Dinstajte dok meso ne bude gotovo, pa sklonite sa vatre.

 

Dodajte sitno iseckan peršun. Patlidžan oljuštite i isecite na kolutove, pa blago propržite. Na dno nauljanog tiganja rasporedite patlidžan, sipajte prženo mleveno meso, iseckane paprike i preostala dva paradajza isečena na kockice ili kolutove.

 

Prelijte musaku belim vinom, pokrijte folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 50 minuta.

 

 

makonda-tracker